Club info

Historie van de SvVasse
Officieel wordt er sinds 1945 in clubverband gevoetbald in Vasse. Wanneer de archieven eropna worden geslagen dan blijkt dat er al een voetbalvereniging in Vasse is geweest in 1935. Er wordt gevoetbald onder de naam V.V.V (Voetbal VerenigingVasse.) Bij gebrek aan leden moet de voetbalvereniging V.V.V in 1938 haar activiteiten staken.

K.S.C.V
Op 6 mei 1945 wordt de voetbalvereniging Katholieke Sport Club Vasse opgericht. Grote animator was net als in 1935 dhr. B.J. Lankamp. Naar hem is ook het huidige sportpark vernoemd.

Hiernaast het bestuur van de K.S.C.V
Van links naar rechts staand: Dienen-eef, Johan Kamphuis, Tijink, Joop Hollink, Bernhard Meen, Koopman (Tip) en Gait van’t Bergke.
Zittend: Broeninkharrie, Bernhard Weersink en Gerard Booijink.

Begin
De vereniging wordt ingedeeld in de 3e klasse van de afdeling Twenthe van de Nederlandse Voetbal Bond. De clubkleuren zijn geel-zwart: verticaal gestreept shirt met zwarte broek. Het is aanvakelijk erg moeilijk om aan voetbalspullen te komen, zowel shirts als schoenen zijn niet te koop. Kousen worden nog als een soort luxe gezien.
Er worden wat oude shirts en schoenen van voor de oorlog opgediept en zo gaat de nieuwbakken vereniging met veel improvisatie van start. Het aantal leden bedraagt 47.

Periode 1955-1965
Deze periode kenmerkt zich door de vele successen.
Menige kampioenschappen. en bekeroverwinningen werden behaald door de 2 seniorenelftallen en het A-elftal. Aan het einde van deze periode had de vereniging zelfs 2 juniorenelftallen, een A-elftal en een B-elftal.

Periode 1965-1975
In sportief opzicht zijn deze jaren de geschiedenis ingegaan als het ‘op en neer gaan’. Promoties werden afgewisseld met degradaties. In materiële zin zijn het jaren van de grote investeringen. De fundamenten voor het huidige kleedkamers en kantine zijn gerealiseerd. Tevens kwam er een tweede speelveld en een verhard handbalveld. Tijdens de jaarvergadering op 2 juni 1972 kwam de naamswijziging aan de orde. Voor velen was het aanvankelijk niet duidelijk waarom de naam gewijzigd moest worden. Dit was om de plaats Vasse meer bekendheid te geven. Uiteindelijk, zij het schoorvoetend, ging de vergadering toch akkoord.

Periode 1975-1985
Begin jaren ’80 waren misschien wel de succesvolste jaren van de S.V. VASSE tot op heden. Vanuit de 4e klasse van de KNVB werd er promotie afgedwongen tot zelfs de 2e klasse van de KNVB. Derby’s voor 4000 toeschouwers tegen STEVO en MVV’29 ligt nog menig Vassenaar vers in het geheugen.

Periode 1985-1995
In 1985 werd op grootscheepse wijze het 40-jarig bestaan van de vereniging gevierd. De periode 1985-1995 kan het beste getypeerd worden met de bekende “vette en magere jaren”, want na enige jaren nog te bivakkeren in de 2e en 3e klasse van de KNVB werd er in 1991 weer gevoetbald in de 4e klasse. Na een kort uitstapje in de 1e klasse van de TVB werd in 1995 het 50-jarig jubileum opgeluisterd met het behaalde kampioenschp. De terugkeer naar de 4e klasse KNVB ging via een zinderde beslissingswedstrijd teg La Première uit Almelo. Na een 0-2 achterstand bij rust op het sportcomplex van VV Saasveldia werd er alsnog met 3-2 gewonnen.

Periode 1995-Heden
Het 50-jarig jubileum mag een absoluut hoogtepunt heten in de geschiedenis van de vereniging. Voor jong en oud waren er diverse toernooien voor de verschillende elftallen. Leuk om te vermelden is dat het 1e elftal tijdens deze toernooienook nog gemeentelijk kampioen werd. Natuurlijk was er ook de nodige tijd ingeruimd voor allerlei festiviteiten in de feesttent. Inmiddels was het vlaggeschip van de S.V. VASSE weer afgedaald naar de 5e klasse van de KNVB.

Accommodatie
Aan het einde van de jaren 50 wordt met een geweldige inzet van het bestuur en de leden het huidige 1e veld gerealiseerd en de bouw van twee kleine kleedkamers. Langs dit veld stond nog geen omheining maar slechts een draad op circa 60 centimeter hoogte.

In 1965 worden de eerste plannen gesmeed om te komen tot de bouw van een nieuwe kleedkamer. De bestaande kleedaccommodatie was inmiddels alweer te klein geworden. In deze periode werd ook een kleine bergruimte gebouwd. De wasaccommodatie bestaat uit een buiten opgestelde pomp.

Grootse plannen kwamen op tafel, hetgeen uiteindelijk heeft geresulteerd in de bouw van drie kleedkamers en de huidige kantine. Eind 1973 was het grootste deel van het huidige complex gerealiseerd met de aanleg van nog een trainingsveld en een verhard handbalveld. In 1981 werd het huidige ballenhok annex berging gerealiseerd. Even later kwam er een gasinstallatie waar er voorheen met een gaskachel moest worden gewerkt. De afrastering werd vervangen door de huidige afrastering en reclameborden.

In 2009 is begonnen met de verbouwing van de Kantine. Na een lange voorbereiding en verschillende plannen is er begonnen met het verkopen van Obligaties, waardoor de inwoners van vasse en omstreken de club financieel konden steunen met een renteloze lening.