Jouke en Doron in Team Tubbergen

Dinsdag  24 oktober a.s. organiseert  TVC’28 op Sportpark ‘De Grote Moat’ voor de elfde keer op rij het Internationaal voetbaltoernooi voor teams O12 waaraan Nederlandse en buitenlandse profclubs deelnemen. Diverse betaald voetbalorganisaties waaronder F.C.Twente, De Graafschap, PEC Zwolle,  Willem II, FC Emmen en SC Cambuur, zullen met hun team aanwezig zijn. Daarnaast nemen uit België  het team van KV Mechelen en uit Duitsland FC Sankt Pauli uit Hamburg deel. Als belangrijkste doelstellingen van het toernooi wordt het actief ondersteunen van de ontwikkeling van het jeugdvoetbal genoemd en het onderstrepen van de maatschappelijke positie van TVC’28 in Tubbergen. Daarom zal er, naast een eigen jeugdteam van TVC’28, ook weer een gemeentelijk team (Team Tubbergen) deelnemen dat bestaat uit spelers van alle voetbalverenigingen uit de overige kernen van de gemeente Tubbergen.

Om het krachtsverschil tussen de profclubs enerzijds en de twee lokale teams anderzijds niet te groot te laten zijn zullen de teams van TVC’28 en Team Tubbergen bestaan uit JO13 junioren. Spelers die dus 1 jaar ouder zijn dan die van de profclubs. In Team Tubbergen spelen namens VMC Jouke Boswerger en Doron Oosterik mee.

De opening van het toernooi is om 9.30 uur, en Team Tubbergen komt voor het eerst in actie om 10.00 uur tegen Sankt Pauli. De overige tegenstanders in Poule B zijn Willem II, FC Emmen en FC Twente. Na de middagpauze worden er eerst kruisfinalewedstrijden gespeeld alvorens om 15.00 uur de finale om de toernooiwinst wordt afgetrapt.

CategorieënVMC