Sportlust Glanerbrug een maatje te groot voor SV Vasse

Onder perfecte omstandigheden werd er om 14:00 uur afgetrapt op Sportpark ’t Lankamp. Na een afwachtend begin van beide teams nam Sportlust na 10 minuten het heft in handen. Sportlust schakelde een tempootje hoger en Vasse liep achter de feiten aan. Dit kwam tot uiting in een vloeiende aanval over meerdere schijven van Sportlust waarna na een mooie aanval de 0-1 volgde. Vasse probeerde de rug te rechten maar kwam niet in het spel, het kon de bal voorin niet vasthouden en werd tot de zestien teruggedrongen. Toch dacht Vasse voor de 1-1 aan te tekenen, Jordy Blankenvoort leek de bal over de lijn te koppen maar de scheidsrechter liet doorspelen. Enkele minuten later lag de bal aan de andere kant wel in het netje, een van richting veranderde voorzet kwam plots voor de voeten van de aanvoerder van Sportlust. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en plaatste de bal koelbloedig in de lange hoek. Het spelbeeld bleef hetzelfde waarna er na een vrije trap een penalty aan Sportlust werd gegeven voor vasthouden. De spits van Sportlust schoot deze bal prachtig in de kruising en dit zorgde voor een dikverdiende 0-3 ruststand voor de gasten uit Glanerbrug.

Na de thee leek Sportlust Glanerbrug gas terug te nemen. Vasse kon een aantal keer gevaarlijk doorkomen, dit leidde na zo’n uur spelen in een grote kans voor Daan Haarhuis. Hij wist echter 1 op 1 de keeper niet te passeren. Enkele ogenblikken wist Sportlust wel weer het net te vinden na een afgeslagen voorzet. De spits van Sportlust stond op de goede plek en tekende voor de 0-4. Vasse probeerde door hard te werken nog wel de eer te redden maar na 90 minuten moest het haar meerdere erkennen in Sportlust.

Ook komende zondag speelt het eerste elftal een thuiswedstrijd, dit keer tegen promovendus Zenderen Vooruit 1. De witzwarte formatie van debuterend hoofdtrainer Ruud Ottenhof gaat dit seizoen voor handhaving in de 4e klasse en heeft inmiddels al wat puntjes bij elkaar gesprokkeld. De laatste onderlinge ontmoeting op ’t Lankamp dateert van het seizoen 2013-2014 en resulteerde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel, destijds echter wel goed voor een periodetitel. Hopelijk worden de supporters deze keer wel getrakteerd op doelpunten.

Dat zal dan moeten gebeuren met de wedstrijdbal die is geschonken door Café Restaurant Bolscher, tevens trouwe shirtsponsor bij de jeugdafdeling. De aftrap zal worden verricht door pupil van de week Jurrian Hemmer, onder toeziend oog van scheidsrechter Frans van Lune uit Hoge Hexel.

Naast de hoofdmacht komen ook de veteranen in actie voor een inhaalwedstrijd (herstel: is inmiddels UITGESTELD), de overige teams hebben vrijaf. Het wedstrijdprogramma voor zondag 22 oktober is dan als volgt:

Thuiswedstrijd
SV Vasse 1 ─ Zenderen Vooruit 1       14.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van het duo Hanneke Scholten Linde en Sophie Kamphuis, terwijl Randy Pegge verantwoordelijk is voor de afsluiting. De ondersteuning tijdens de middagwedstrijd komt van Jim Arends en Chiel Lansink.