SV Vasse 1 boekt zwaarbevochten, maar verdiende overwinning tegen Rood Zwart

Vasse heeft haar eerste driepunter van het seizoen gepakt. In een wedstrijd, waar de strijdlust beter was dan het voetbal, zegevierde SV Vasse uiteindelijk met 1-0. De intenties van Vasse 1 waren in het begin duidelijk: met verzorgd voetbal de aanval zoeken. Dit resulteerde in de eerste helft tot kansen voor Daan Haarhuis en Jordy blankenvoort. Daan wist 1 op 1 de keeper van Rood Zwart niet te verschalken en Jordy Blankenvoort schoot van dichtbij tegen de paal.

Na 35 minuten lostte Sam Haarhuis een schot op doel maar raakte de bal niet goed, deze belandde plots voor de voeten van Stefan Weersink en hij wist met zijn chocoladebeen beheerst de 1-0 binnen te werken. Kansen voor Rood Zwart konden niet vermeld worden in deze eerste helft.

De tweede helft zette Rood Zwart meer druk en Vasse had moeite om de ruimtes klein te houden. Desondanks was Vasse deze tweede helft gevaarlijker dan haar tegenstander. Rudolf Wigger zag zijn schot net naast gaan en een schot van Daan Haarhuis werd goed gepareerd door de keeper van Rood Zwart. Hierna werd Rood Zwart met opportunistisch voetbal nog een aantal keer gevaarlijk, maar Kenneth Schuurman wist met een tweetal goede reddingen het doel schoon te houden.

Vasse liet vandaag zien dat het een team was en met man en macht werd de verdiende 1-0 over de streep getrokken. De competitie wordt volgende week zondag vervolgd met een uitwedstrijd bij Sportlust in Vroomshoop. De ploeg van de debuterende hoofdtrainer Job Lamberink handhaafde zich vorig seizoen via de nacompetitie in de vierde klasse en onderging relatief veel spelersmutaties tijdens de zomerstop. De meest in het oog springende wijziging is natuurlijk het afscheid van het jarenlange boegbeeld, doelman en aanvoerder Tom Uitzetter. Vooralsnog lijkt de geel-blauwe formatie uit het Smoezendorp die aderlating behoorlijk te hebben verteerd, gezien de onlangs behaalde resultaten.

Voor het team van trainer/coach Mark Bolink wordt het tijd om ook in uitwedstrijden te laten zien waartoe ze in staat zijn. Het beginsignaal zal klinken om 14.00 uur en wordt dan gegeven door de aangestelde arbiter Besselink.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de seniorenteams van SV Vasse luidt op zondag 28 oktober als volgt:

Thuiswedstrijden aanvang:
SV Vasse 2 Bornebroek 2 10:00 uur
SV Vasse 3 UD 7 11:00 uur
SV Vasse VE1 EMOS VE1 09:00 uur
Uitwedstrijden aanvang:
Sportlust Vroomshoop 1 SV Vasse 1 14:00 uur
Fleringen 3 SV Vasse 4 10:00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Bennie Lansink, met tijdelijke ondersteuning van Herm Eppink, terwijl Chiel Lansink de afsluiting verzorgt.