SV Vasse boekt belangrijke overwinning tegen directe concurrent Hengelo

Vasse heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om lijfsbehoud. Hengelo werd op eigen veld verslagen met 4 – 1.

In het begin van de wedstrijd was Vasse de bovenliggende partij. Na 10 minuten resulteerde dit ook in een mooie openingstreffer van de blauwwitten. Ruud Haarhuis gaf een heerlijke strakke voorzet en Rick Haarhuis knikte de bal bij de tweede paal tegen de touwen. Vasse ging op zoek naar de 2 – 0, maar moest toch de gelijkmaker incasseren. Een voorzet vanaf de zijkant caramboleerde tussen de benen van de verdedigers van Vasse door en belandde onfortuinlijk achter Kenneth Schuurman. Hengelo rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Beide ploegen scoorden niet meer en gingen met 1 – 1 rusten.

Vasse begon goed goed aan de tweede helft. Hengelo werd terug gedrukt en kwam er nog nauwelijks uit. In de 55e minuut kreeg Vasse een penalty en de middenvelder van Hengelo kreeg rood na een slaande beweging. Daan Haarhuis wist wel raad met dit buitenkansje en zette Vasse op voorsprong. In het restant van de wedstrijd bleef Vasse doorgaan en uiteindelijk complementeerde Daan Haarhuis zijn zuivere hattrick. De aanvaller scoorde na 1 op 1 met de keeper en nogmaals uit een penalty.

Komende maandag gaat het eerste elftal op bezoek bij één van de voornaamste titelkandidaten, het sterke BVV Borne. Aan de thuiswedstrijd zijn geen goede herinneringen overgebleven, want er werd met 1-5 verloren en dat was destijds volkomen terecht.

De trouwe supportersschare gaat er echter ongetwijfeld van uit dat het elftal van Mark Bolink z’n huid deze keer zo duur mogelijk zal verkopen, en de ingrediënten daarvoor heeft het zelf laten zien in uitwedstrijden bij andere titelkandidaten. Onder leiding van arbiter Van Lune uit Hoge Hexel zal er om 14.00 uur worden afgetrapt op Sportpark Het Wooldrik te Borne.

Het volledige wedstrijdprogramma voor het Paasweekend is voor de teams van SV Vasse als volgt:

Uitwedstrijden  aanvang
Fleringen VE1 SV Vasse VE1 (donderdag 18-4) 19.30 uur
Borne 1 SV Vasse 1 (maandag 22-4)     14.00 uur
Thuiswedstrijden  aanvang
SV Vasse 2 PH 2 (zaterdag 20-4) 18.00 uur
SV Vasse VE1 Rigtersbleek VE1 (maandag 22-4) 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is Paaszaterdag in handen van het 2e elftal, en op maandag bij Tonny Rolefes en René Nijhuis, die dan de afsluiting doet.