SV Vasse boekt ruime uitoverwinning op de Tubanters.

Op deze herfstachtige zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen de Tubanters uit Enschede op het programma. Vooraf was het bij de spelers van Vasse duidelijk dat een overwinning minimaal de derde plek zou betekenen.

Na enkele hoosbuien met hagel en regen werd om 14:00 uur op het kunstgrasveld afgetrapt. Vasse, op deze middag uitgedost in het prachtige bordeaux rode uittenue, begon fanatiek aan de wedstrijd. Na enkele uitvallen was het na 17 minuten raak voor de mannen uit Vasse. Daan Haarhuis rondde een prachtige diepe bal van Rudolf Wigger uiterst koelbloedig af. Vasse ging door en in de 31e minuut tekende Stefan Weersink aan voor de 0 – 2, hij liep de bal knap tegen de touwen na een uitstekend genomen vrije bal van Rik Wiefferink. De Tubanters vond het na 35 minuten al tijd om in te grijpen en voerde een wissel door. Vasse kwam hierdoor ietwat in de verdrukking maar de verdediging stond goed deze middag.

Na rust vergat Vasse te voetballen en kwam het constant onder druk te staan. Vasse kwam er nog sporadisch uit. Na 70 minuten pakte Vasse de draad weer iets op, dit resulteerde ook direct in de 0 – 3. Stefan Weersink legde de bal uit een vrije trap panklaar voor Len Veelers. Hij faalde niet en kopte de bal achter de doelman van de Enschedeërs.

De Tubanters verloor hun laatste hoop op een goed resultaat deze middag. Vasse hield het deze middag achterin dicht, mede door goed optreden van Kenneth Schuurman. Hij pakte katachtig een schot in de verre hoek van de rechtsbuiten. Toch was het hierna nog niet gedaan. Rik Wiefferink deed nog een duit in het zakje deze middag. Uit een vrije trap schoot hij de bal venijnig hard in de verre hoek. Dit betekende het vierde doelpunt voor SV Vasse deze middag. De goed leidende scheidsrechter vond het hierna welletjes en besloot af te fluiten. De in grote getalen aanwezige supporters uit Vasse konden tevreden de warme huiskamer opzoeken! Een mooi resultaat voor Vasse in een uitwedstrijd, 0-4.

Volgende week zondag wordt er weer op het vertrouwde natuurgras van ’t Lankamp gespeeld als RSC 1 de tegenstander is. Door enkele afgelastingen loopt de ploeg van trainer Hans Bossink nog wat achter in het aantal gespeelde wedstrijden en is de kracht nog niet goed in te schatten. Met de steun van het Vasser thuispubliek in de rug wordt uiteraard gehoopt dat de punten in eigen beheer worden gehouden.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer G. Oude Wolcherink waarbij de aftrap zal worden verricht door pupil van de week Cas Elferink, met de wedstrijdbal die voor deze wedstrijd beschikbaar is gesteld door Erve Nejhoes Mander en Gasterij De Smid uit Lattrop.

Het wedstrijdprogramma voor de seniorenteams van SV Vasse op zondag 26 november is als volgt samengesteld:

Uitwedstrijd aanvang
Berghuizen 2 ─ SV Vasse 2                       11.00 uur

Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 1 ─ RSC 1                                        14.00 uur
SV Vasse 3 ─ Fleringen 3                           11.15 uur
SV Vasse 4 ─ Losser 6                                11.00 uur
SV Vasse VE1 ─ Fleringen VE1                09.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is ‘s ochtends in handen van Annelies Boerrigter en Anny Veldhuis, na de middag afgelost door Herm Eppink en André Assen, waarbij voor de afsluiting Rudolf Wigger is ingeroosterd. De hulp tijdens de middagwedstrijd komt van Jochem Houwing en Boyke Telgenkamp.