SV Vasse doet goede zaken tegen Borne

SV Vasse heeft zichzelf een goede dienst bewezen door thuis een 2-0 overwinning te boeken op BVV Borne.  Vasse begon wat afwachtend aan de wedstrijd, het was Borne dat het spel dicteerde en het meeste balbezit had. Echter kwam dit niet tot uiting in kansen voor de gasten uit Borne. Vasse kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal en dit resulteerde in de 20e minuut tot een penalty. Daan Haarhuis werd aan de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald door een verdediger van Borne. Stefan Weersink wist wel raad met deze kans en schoot feilloos de 1-0 tegen de touwen. Vasse kwam hierna beter in het spel en kreeg enkele mogelijkheden op de 2-0. Borne daarentegen probeerde via de flanken de lange spitsen te bereiken, dit lukte enkele keren en dat resulteerde in een aantal hachelijke momenten voor het doel van de Vassenaren. Toch was het Vasse dat op een 2-0 kwam. Tijmen Reinerink kwam goed door op links, zette de bal strak voor met zijn chocolade been en Daan Haarhuis kopte de bal prachtig in de kruising. Ruststand 2-0.

Na rust was het Borne dat het spel maakte, Vasse liet zich terugdringen en kwam amper nog op de Bornse helft. Toch was het Vasse dat de grootste kans op de 3-0 had, Rudolf Wigger speelde zich prachtig vrij en bediende Tijmen Reinerink op links, helaas schoot hij de bal over en naast. Vasse liet zich hierna niet meer zien en Borne bleef drukken, maar verder dan een vrije trap op de paal en een aantal gevaarlijke corners kwamen ze niet. Na een goede eerste helft en een mindere tweede helft kan Vasse uiteindelijk 3 zeer belangrijke punten bijschrijven!

Vanwege het eigen verzoek tot overplaatsing van BSC Unisson 1 naar de 4e klasse B is er sprake van een oneven aantal clubs in 4A, en dat is de reden dat SV Vasse 1 komend weekend vrij is van competitieverplichtingen. Afhankelijk van de gemoedstoestand van de technische staf zal dat tot uiting komen in een de aard van het programma. De overige seniorenteams komen op zondag 8 oktober als volgt in actie

Uitwedstrijden                                                       aanvang
Reutum 2 ─ SV Vasse 2                                    09.30 uur
Saasveldia 7 ─ SV Vasse 4                              11.00 uur
Manderveen VE1 ─ SV Vasse VE1              09.30 uur

Thuiswedstrijden                                                 aanvang
SV Vasse 3 ─ Luctor et Emergo 4               10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Bennie Lansink, terwijl Niek Spit verantwoordelijk is voor de afsluiting.