SV Vasse doet zichzelf te kort tegen LSV Lonneker

Vandaag stond voor SV Vasse de belangrijke thuiswedstrijd tegen LSV Lonneker op het programma. Bij winst kon het goede zaken doen in het strijd om de bovenste plekken. Om 14.0uur werd er afgetrapt onder warme omstandigheden op ’t Lankamp. Vasse begon gelijk sterk aan de wedstrijd en won veel duels.

Na enkele minuten heeft Daan Haarhuis een grote kans op de 1-0. Na een goede actie van Tijmen Reinerink over rechts kan hij helaas niet doeltreffend uithalen, op het moment van schieten leek hij zich te verstappen. 5 minuten later wederom een grote kans voor SV Vasse. Na een goed aangesneden vrije trap van Rudolf Wigger wordt er door Vasse op de lat gekopt. Na 2 grote kansen voor SV Vasse, begint ook LSV iets beter in haar spel te komen. LSV krijgt meer balbezit maar ondanks dat er even op de helft van Vasse wordt gevoetbald, lijdt het niet tot kansen voor de club uit Lonneker.

Een tegenvaller voor SV Vasse was dat Tijmen na 35 minuten het veld moest verlaten wegens een hamstringblessure. De resterende 10 minuten waren de ploegen in evenwicht en gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Na rust begon SV Vasse wederom weer sterk aan de wedstrijd. Enkele minuten na rust kreeg Vasse weer een grote kans. Na een goede actie van Daan over links, schiet Sam op een haar na links naast de goal. Waar Vasse nalaat om op voorsprong te komen, doet LSV dat wel. Na een goed aangesneden vrije trap, kan er in alle vrijheid binnen gekopt worden. LSV komt tegen de verhouding in op 0-1. Toch blijft Vasse rustig en gaat het opzoek naar de gelijkmaker. Tot echt grote kansen lijdt dit vooralsnog niet.

Vijfentwintig minuten voor tijd wordt Daan via een lange bal diepgestuurd. Waar iedereen zag dat de verdediger alles behalve de bal raakte, zag de scheids het anders. Er wordt geen penalty gegeven voor dit discutabele moment. De resterende tijd probeert Vasse het nog wel maar helaas komt het niet meer tot grote kansen. LSV kon in de slotfase door het alles of niets spelen van Vasse nog bijna twee keer scoren uit een counter maar liet dit na.

De voorlaatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie zal volgende week zondag tegen SV Almelo worden gespeeld, waarna er een serie van vier uitwedstrijden volgt. Het betreft nog een inhaalwedstrijd uit december van het vorig jaar. De gasten hebben de laatste tijd een goede reeks resultaten neergezet waarmee ze hoge ogen gooien in de strijd om de tweede periodetitel, en daarmee zijn ze een directe concurrent geworden. De wedstrijd zal worden geleid door de heer Drenth, waarbij de aftrap mag worden gedaan door pupil van de week Bram Lenferink met de wedstrijdbal die deze keer beschikbaar is gesteld door kersverse jeugdsponsor Hotel Tante Sien.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Thuiswedstrijd 26 april aanvang
SV Vasse 3 ─ Reutum 3                     19.00 uur

Thuiswedstrijden 29 april aanvang
SV Vasse 1 ─ SV Almelo 1                  14.00 uur
SV Vasse 2 ─ Stevo 4                           10.00 uur
SV Vasse 3 ─ Fleringen 3                   11.00 uur
SV Vasse VE1 ─ Fleringen VE1        09.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is donderdag a.s. in handen van Luci Kamphuis, terwijl Jan Veldhuis verantwoordelijk is voor de afsluiting.

Aanstaande zondagochtend zijn Anny Veldhuis en José Boerrigter de kantinebeheerders, met ondersteuning van Herm Eppink, waarbij zij na de middag worden afgelost door Truus en Gerard Pegge. De ondersteuning komt dan van Christian Geers en Rob Tijkorte, terwijl Kenneth Schuurman de afsluiting verzorgt.