SV Vasse doet zichzelf tekort en verliest thuis van Vroomshoop.

Vandaag was het aanhaken of afhaken voor de blauwwitten van Vasse. Trainer-coach Mark Bolink begon in dezelfde formatie als vorige week. Van de prestatie en instelling van vorige week was vandaag totaal geen sprake.

Vasse begon veel te slap aan de wedstrijd, Vroomshoop daarentegen zat er goed fel op en na 7 minuten lag de bal al in het netje. Het was Simon Spoor die de bal bij de 2e paal binnen schoot. Naarmate de wedstrijd vorderde knokten de Vassenaren zich in de wedstrijd. Een vrije trap van Rik Wiefferink ging rakelings over, een prima voorzet van Len over rechts, maar niemand komt inlopen en zo nog een paar kleine kansjes meer. Na een halfuur voetballen wordt Len Veelers in het strafschop gebied onderuit gehaald. Stefan Weersink schoot de 1-1 tegen de touwen en Vasse ging door om nog voor rust de voorsprong te pakken. Een prima vrije trap van Rik Wiefferink wordt net naast gekopt door Stefan Weersink. Het gelijkspel was ook tevens de ruststand.

Na de thee is de eerste kans weer voor Vasse maar Rudolf Wigger schiet hoog over. 7 minuten na rust een grote kans voor de bezoekers, een bal komt met een gelukje door het midden en richting doel geschoten maar doelman Brunninkhuis pareerde de bal vakkundig. 20 minuten na rust een mega kans voor Daan Haarhuis, hij kwam 1 op 1 met doelman Uitzetter maar schoot torenhoog over. Hierna nog weer een klein kansje voor Len na een voorzet van Erik maar zijn inzet mist kopkracht. 12 minuten voor tijd komt Sportlust op een 1-2 voorsprong. Een lange bal wordt door Chiel Veer niet goed terug gekopt en twee inlopende spelers lopen door op de keeper, in de kluts en in buitenspel positie krijgt wederom Simon Spoor de bal voor de voeten en schiet de 1-2 binnen. Alle protesten van Vasse werden weggewuifd door de scheidsrechter maar de blauwwitten moeten vooral zichzelf aankijken want de bal had allang moeten worden weggewerkt. Vanaf dit moment pompten de blauwwitten de bal continu naar voren maar met de lange doelman Tom Uitzetter is dit geen doorkomen aan en daardoor was er het laatste kwartier van voetbal totaal geen sprake meer. Op het eind nog een klein kansje voor Vasse maar na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het laatst en verliezen de Vassenaren van de Vroomshopers en dat heeft het vooral aan zichzelf te danken.

Komende zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma, bij Berghuizen in Oldenzaal. Er zullen ongetwijfeld revanchegedachten spelen bij de blauwwitten aangezien er in de thuiswedstrijd een smadelijke en vooral volkomen verdiende 0-4 nederlaag werd geleden. Alles wat er toen mis ging is nu voor verbetering vatbaar, en dat is dan ook de reden waarom het team van Mark Bolink niet bij voorbaat kansloos is voor het behalen van een positief resultaat op sportpark ’t Venterinck aan de Schapendijk.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de senioren van SV Vasse op zondag 19 maart luidt als volgt:

Uitwedstrijden                                    aanvang
Berghuizen 1 ─ SV Vasse 1           14.00 uur
Fleringen 2 ─ SV Vasse 2              10.00 uur
Stevo 9 ─ SV Vasse 3                     10.45 uur

Thuiswedstrijden                              aanvang
SV Vasse 4 ─ Luctor 6                   10.00 uur
SV Vasse VE1 ─ Reutum VE1     10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Fons Nijhuis, terwijl Erwin Blankenvoort verantwoordelijk is voor de afsluiting.