SV Vasse en De Tubanters komen op paaszaterdag niet tot scoren

Gezien de uitslagen van de concurrenten, had SV Vasse zichzelf op paaszaterdag een goede dienst kunnen bewijzen.

Om kwart over 6 werd er afgetrapt op ’t Lankamp tegen de Tubanters. Vasse kon haar borst natmaken voor de in vorm verkerende ploeg uit Enschede. Daarbij was de ploeg uit Enschede er natuurlijk op gebrand om de 0-4 nederlaag eerder dit seizoen tegen SV Vasse weg te poetsen.

Het duel begon van beide kanten erg rommelig en met veel strijd. Beide ploegen probeerden het wel, maar echt uitgespeelde kansen werden er van beide kanten niet gecreëerd. Beide ploegen hadden achterin de zaakjes goed op orde.
Toch kwam SV Vasse door een goed aangesneden vrije trap van Stefan Weersink nog dicht bij de openingstreffer. Daan Haarhuis kopte rakelings naast. Verder kon Vasse buiten de vrije trappen om niet meer echt gevaarlijk worden. Daarentegen kwamen de Tubanters de eerste helft niet verder dan een volley wat voorlangs de goal van Vasse werd geschoten uit een afgeslagen bal.

Ook de tweede helft bleef het spel onveranderd. Hier en daar werden er wat speldenprikjes uitgedeeld maar echt grote kansen bleven uit. Na zo’n twintig minuten in de tweede helft ging Vasse voor het eerst wisselen. De moegestreden Stefan Weersink mocht het veld ruimen voor Tijmen Reinerink. Onder aanvoering van de goed opjagende Tijmen Reinerink kwam SV Vasse weer iets verder van haar eigen goal af te spelen. Na een afgeslagen corner van de Tubanters kwam Vasse er razendsnel uit met als eindstation Tijmen, het had niet veel gescheeld of hij had zijn goede invalbeurt bekroond met een doelpunt.

Tien minuten voor tijd kwamen de Tubanters met 10 man te staan, nadat ze drie keer gewisseld hadden raakte de linksbuiten van de Tubanters geblesseerd en moesten ze verder met een man minder. Ervan uitgaande dat Vasse zou gaan jagen op de winnende treffer waren het juiste de Tubanters die nog tot twee keer toe gevaarlijk werden voor het doel van Vasse. Uit een afgeslagen corner kwam de bal voor de voeten van een middenvelder uit Enschede, ware het niet dat Jordy Blankenvoort de bal uit het doel kon wegwerken. Dit was gelijk ook het laatste gevaarlijke moment van de wedstrijd en na het fluitsignaal konden beide ploegen zich vinden in het verdiende gelijkspel.

De uitwedstrijd van volgende week zondag in en tegen Borne zal medebepalend zijn voor wie zich de meest directe belager van het ongenaakbare Sportlust Glanerbrug mag noemen. De strijd om de tweede plek op de ranglijst is interessant want die geeft in de eerste nacompetitieronde voor promotie recht op een thuiswedstrijd. Met het goede resultaat uit de heenwedstrijd in herinnering (2-0 zege) moet dat vertrouwen bieden voor een goede afloop, ondanks het gemis van de geblesseerde steunpilaar Rik Wiefferink.

Het complete wedstrijdprogramma voor de senioren van SV Vasse op zondag 8 april luidt als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
Borne 1 ─ SV Vasse 1  14.00 uur
Vosta 3 ─ SV Vasse 2  12.00 uur
DTC’07 VE1 ─ SV Vasse VE1  09.30 uur

Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 3 ─ SDC’12 6  10.00 uur
SV Vasse 4 ─ De Lutte 6  10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is ‘s ochtends in handen van Annelies Boerrigter en Anny Veldhuis, terwijl Piet Franke verantwoordelijk is voor de afsluiting.