SV Vasse maakt zich na winst op voor na de nacompetitie

Op deze prachtige zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen SV Enter op het programma. De blauwwitten moesten vandaag winnen om te voetballen voor rechtstreekse nacompetitie. Trainer-coach Bolink kon vandaag niet beschikken over Erik Rijsman, Tom Wiefferink was niet helemaal fit maar kon na vele medische uurtjes bij fysiotherapeut Pieterson toch starten in de basis.

Vasse begon fel aan de wedstrijd en creëerde zoals de laatste weken een paar goede kansen maar het zit de laatste weken vast op de afronding. Nadat Daan Haarhuis, Stefan Weersink en Jordy Blankenvoort al enkele kansen hadden gemist was het na 23 minuten aan de andere kant wel direct raak. In de counter komt de bal voor de voeten van Sander Weenk en hij schoot in zijn afscheidswedstrijd de 0-1 binnen. Na een halfuur spelen ging Daan alleen op het doel af en werd in het zestien meter gebied onderuit gehaald. Stefan Weersink nam plaats achter de bal en schoot de 1-1 binnen. Hierna nog twee prachtige acties van Daan en Stefan welke beide door de defensie slalomde maar zij kwamen op het laatst de keeper tegen. De ruststand was 1-1.

Vasse begon voortvarend aan de tweede helft. Een prima voorzet van Rudolf komt bij Daan terecht, hij zet voor en de bal wordt van richting veranderd en komt bij Randy Pegge voor de voeten en hij schiet de 2-1 tegen de touwen. Enter geeft zich niet gewonnen en is voortvarend op zoek naar de gelijkmaker. Deze fase van een kwartier wordt overleefd en Vasse probeert in de counter de voorsprong uit te breiden. Tien minuten voor tijd gaat Daan goed door op een verdediger van Enter die de bal uit denkt te kunnen lopen, Daan zet de bal voor op broertje Sam en hij legt terug op Rob Wenneger die beheerst de bevrijdende 3-1 binnen schiet. Enter probeert nog wel wat te forceren maar Vasse houdt stand en wint uiteindelijk verdiend met 3-1 van Sv Enter.

Door het verlies van UD Weerselo en het gelijkspel van RSC tegen Overdinkel eindigt Sv Vasse als 11e op de ranglijst. UD Weerselo is samen met La Premiere rechtstreeks gedegradeerd en Vasse en RSC spelen voor de nacompetitie. Sv Vasse feliciteert Sv de Lutte met het behalen van rechtstreekse handhaving. De blauwwitten maken zich dus op voor de nacompetitie en zullen aanstaande zondag eerst thuis en op Hemelvaartsdag in een uitwedstrijd aantreden tegen UDI uit Enschede.

Bij de overige seniorenteams komt alleen het kampioensteam SV Vasse VE1 nog in actie. Zij spelen zondag 21 mei een thuiswedstrijd om 10.00 uur tegen runner-up Rigtersbleek, en sluiten de competitie een week later op 28 mei af met een uitwedstrijd bij Zenderen Vooruit.