SV Vasse moet thuis nog vol aan de bak tegen FC het Centrum

Nadat er afgelopen Hemelvaartsdag met 4-2 werd verloren van UDI moesten de blauwwitten vandaag aantreden uit bij FC het centrum uit Enschede. Twee jaar geleden stonden de clubs nog bovenaan in de 5e klasse om vervolgens beide te promoveren naar de 4e klasse. 2 jaar later wordt er dus gestreden tegen degradatie en dat was vandaag goed op het veld terug te zien.

Trainer-coach Bolink kon niet beschikken over belangrijke spelers vanwege blessures en schorsingen. De blauwwitten hadden vandaag een lastige middag vanwege het hete weer en de vele wisselingen in het veld. Kansen waren er deze middag wel om op voorsprong te komen maar deze werden soms tot onverklaarbare wijze niet goed afgewerkt. Fc het centrum scoorde in de 37e minuut via een lange bal die achterin niet goed werd ingeschat. De 1-0 was ook tevens de ruststand.

Een kleine tien minuten na de rust een soortgelijke aanval van het centrum en de 2-0 lag in het netje. De blauwwitten gaven niet op en de moeilijkste kans van de middag was namelijk wel raak. Een prachtig afstandsschot van 30 meter van Stefan Weersink belandde in de rechter kruising. Niek Spit die inmiddels in het veld was gekomen voor Len Veelers kreeg nog de kans op 2-2 maar zijn inzet met links ging rakelings voorlangs. Vasse probeerde wel een doelpunt te forceren maar telkens was er niet de goede eindpass of inzet op doel. Wel werd er vandaag keihard gestreden en met deze inzet en nog beter voetbal moeten de Vassenaren thuis proberen de klus te klaren.

De thuiswedstrijd staat op moment van schrijven nog gepland op pinkstermaandag 5 juni maar zal naar alle waarschijnlijkheid worden verplaatst naar zaterdag 3 juni, hiervoor wordt aangeraden de media of ’t Keske in de gaten te houden.