SV Vasse neemt 3 punten mee uit De Lutte

Vandaag moest Vasse aantreden in en tegen De Lutte. Het was vandaag aan of afhaken bij de subtop voor de Vassenaren . Onder lastige omstandigheden, de wind was duidelijk aanwezig, werd om 14:00 uur afgetrapt op het inmiddels redelijk gedateerde kunstgrasveld van De Lutte.

Vasse had klaarblijkelijk moeite met het veld en de omstandigheden. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Vasse wist de gehele wedstrijd moeilijk de bal in de ploeg houden. Dit kwam het spelbeeld niet ten goede. Het was erg onrustig en Vasse mocht blij zijn dat het met rust 0-1 voor stond. Rick Haarhuis kopte de bal uit een corner knap terug naar Daan Haarhuis die op zijn beurt de bal knap in de verre hoek schoot. Dit was voor Vasse ook het enige noemenswaardige uit de eerste helft. De Lutte daarentegen kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Vasse maar wist, de van vakantie teruggekeerde, Kenneth Schuurman niet te verschalken.

Voetballend wilde het Vasse niet lukken. In de tweede helft was het zaak om vooral hard te werken en de nul te houden. Met de wind in de rug bleven de Vassenaren overeind. De Lutte werd een aantal keer gevaarlijk door vooral makkelijk gegeven vrije trappen van de scheidsrechter. Doelman Kenneth Schuurman moest hierbij een aantal keer handelend optreden, maar hij hield door een aantal goede reddingen zijn doel knap schoon. Aanvallend was het bij Vasse deze wedstrijd niet om over naar huis te schrijven. De spitsen werden moeilijk bereikt en wisten voorin geen vuist te maken. Al met al schrijft Vasse 3 belangrijke punten bij waardoor het na 5 speelronden een knappe 4e plek bezet.

Komende zondag staat dan weer de thuiswedstrijd tegen FC Berghuizen op het programma. De Oldenzalers zijn altijd een geduchte tegenstander voor de thuisclub en daarnaast alleen al qua naam een standaard kandidaat voor promotie. Daarom moet de ploeg van Mark Bolink zich geen zand in de ogen laten strooien door de op het oog slechte seizoenstart van de groenhemden. Even ter herinnering: De thuiswedstrijd van het vorig seizoen leverde een uitermate kansloze 0-4 nederlaag op.

De wedstrijd van a.s. zondag staat onder leiding van de heer Floors waarbij de aftrap zal worden verricht door pupil van de week Danzo Kooy, met de wedstrijdbal die voor deze wedstrijd beschikbaar is gesteld door trouwe jeugdsponsor Drankenhandel Veelers.

Voor de kantinemedewerkers is het alle hens aan dek want er staan louter thuiswedstrijden op het wedstrijdprogramma van zondag 5 november:

Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 1 ─ Berghuizen 1                       14.00 uur
SV Vasse 2 ─ Barbaros 4                          09.00 uur
SV Vasse 3 ─ MVV’29 7                            11.00 uur
SV Vasse 4 ─ EMOS 5                                11.00 uur
SV Vasse VE1 ─ Langeveen VE1           09.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is ‘s ochtends in handen van Miranda Bolscher, daarbij na de middag afgelost door Ine Kempers en Truus en Gerard Pegge, terwijl Rick Haarhuis verantwoordelijk is voor de afsluiting. De ondersteuning tijdens de middagwedstrijd komt van Hidde Teunissen en Werner Oude Nijhuis.