SV Vasse pakt belangrijk in Borne

Na een tweetal oefenwedstrijden moesten de blauwwitten vandaag aantreden tegen BVV Borne.
Doordat Tom Wiefferink en Rick Haarhuis waren geschorst stonden de gebroeders John en Wim Nijhuis vandaag op het middenveld. Na een lange afwezigheid nam Erik Rijsman voor het eerst weer plaats op de bank, naast hem Chiel Veer en Jim Arends.

De eerste grote kans was voor Vasse in de vijfde minuut maar Len Veelers zag zijn schot gekeerd worden door de keeper van Borne. De gastheren probeerden continu van achteruit met lange ballen er doorheen te komen.
Dit lukte want in de twintigste komt Borne op 1-0 door geklungel achterin.
Vasse laat het er niet bij zitten en gaat al snel op zoek naar de gelijkmaker, deze lijkt er te komen want in de 38e minuut komt Daan Haarhuis 1 op 1 met de keeper na een mooie individuele actie, maar de keeper van Borne kan de bal nog net tot corner verwerken. Uit die corner komt de bal uiteindelijk bij John Nijhuis en hij schiet op prachtige wijze de bal net langs de kruising. Vlak voor rust nog een goede vrije trap van Rudolf Wigger maar ook deze gaat net naast en wordt er uiteindelijk met een 1-0 achterstand de kleedkamer opgezocht.

In de rust komt Erik Rijsman in het veld voor Wim Nijhuis. Na de rust wil Borne zo snel mogelijk de 2-0 maken en ze krijgen direct al een drietal goede kansen. De grootste kans komt in de 58e minuut als Sven Pieterson uit een corner bijna de 2-0 binnen tikt en Vasse goed weg komt. Niet veel later is het Erik Rijsman die laat zien hoe het wel moet en de 1-1 binnen schiet. Vasse komt op het laatst nog weer goed weg als een speler van Borne van dichtbij tegen de lat aan schiet.
Jim Arends komt vijf minuten voor tijd nog in het veld voor de moegestreden Daan Haarhuis en niet veel later fluit scheidsrechter Nijhuis voor het laatst en pakt Vasse een belangrijk punt in Borne.

Komende zondag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma als er een bezoek wordt gebracht aan RSC in Rossum. De roodhemden maken na de gemiste promotie een moeizaam seizoen door met veel langdurige blessures. In de thuiswedstrijd van medio september 2016 werd er een 1-1 gelijkspel genoteerd, waarbij er voor de pupillen van Mark Bolink wel meer in had gezeten qua resultaat.

Ook de overige teams van SV Vasse komen zondag 12 februari in actie. Het wedstrijdprogramma is dan als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
RSC 1 ─ SV Vasse 1 14.00 uur
TVC’28 12 ─ SV Vasse 4 09.00 uur
ZV VE1 ─ SV Vasse VE1 09.00 uur

Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 2 ─ Markelo 3 10.00 uur
SV Vasse 3 ─ Achilles’12 8 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Sandra Bouhuis, terwijl Jarno von Piekartz verantwoordelijk is voor de afsluiting.