SV Vasse pakt dik verdiend punt uit bij FC Berghuizen

Deze zondag begon trainer-coach Mark Bolink weer met Jordy Blankenvoort in de basis op de rechtsback, Tom Wiefferink nam de linksback positie in, daardoor begon Rudolf Wigger op de bank met naast hem Han Damhuis en A-junior Sam Haarhuis.

Vasse begon fel aan de wedstrijd en zorgde er voor dat de Berghuizen de gehele wedstrijd totaal niet aan het voetballen kwam. Op het begin enkele kleine kansjes voor Vasse met onder andere een bal wat in de handen werd gekopt, voorzet van Tom die net naast wordt gekopt, Daan die te zacht in de handen van de keeper schiet, vrije trap van Rik Wiefferink die net naast werd gekopt, kortom kleine kansjes die het allemaal net niet waren. FC Berghuizen kreeg na 20 minuten de eerste kans en deze zat er warempel ook al direct in, daardoor keken de Vassenaren tegen een onterechte 1-0 achterstand aan. Vasse gaf niet op en probeerde het spel gewoon weer op te pakken. Len Veelers komt goed over rechts door maar zijn inzet gaat rakelings langs de linkerpaal, tot twee keer toe een vrije trap van Rik en Stefan worden goed gepakt door de keeper en daardoor werd de kleedkamer met een 1-0 achterstand opgezocht.

Na rust werkten de blauwwitten wederom keihard op het gedateerde kunstgrasveld en probeerde Berghuizen de Vassenaren meer vast te zetten, maar hier voetbalden de blauwwitten zich steeds goed uit. Vasse probeerde zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren en Berghuizen loerde vooral op de counter maar door de harde wind werden de duels vooral op het middenveld uitgevochten. De enigste grote kans voor Berghuizen kwam een kwartier na rust, een keihard afstandsschot werd nog net door doelman Brunninkhuis uit het doel getikt. Vasse ging door en kreeg hierna wederom de beste kansen, Rik die net over schiet op aangeven van Len en Stefan die in de handen van de keeper schiet. Trainer Bolink weet dat een gelijkspel er sowieso in zit dus hij brengt Han Damhuis in voor Erik Rijsman en een kwartier voor tijd is daar het debuut voor Sam Haarhuis die zijn moegestreden broer Rick Haarhuis komt aflossen. Deze aanvallende impulsen zorgen er uiteindelijk voor dat Daan Haarhuis vlak voor tijd de dik verdiende gelijkmaker binnen kopt.
De blauwwitten gaven nog niet op en even leek het erop dat Len Veelers de winnende ging maken maar in zijn sprint richting het doel schoot het hem in de hamstring en na de vele arbeid moest hij noodgedwongen worden gewisseld door Rudolf Wigger. Wanneer en of Len dit seizoen nog weer in actie komt zal komen weken moeten blijken. Na enkele minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het laatst en pakte Vasse een dik verdiend punt in Oldenzaal en daar mogen de gastheren het meest content mee zijn.

Komende zondag komt er een directe concurrent op de ranglijst op bezoek op sportpark ’t Lankamp, namelijk UD uit Weerselo. Het is dan zaak om scherper aan de wedstrijd te beginnen dan de laatste thuiswedstrijd tegen Sportlust, vooral ook om te voorkomen dat achteraf het gevoel overheerst dat er meer in had gezeten. Met dat gevoel werd ook de laatste confrontatie met UD afgesloten toen er uiteindelijk een 2-2 einduitslag op het scorebord stond. Hopelijk kan er deze keer met de steun van het trouwe thuispubliek weer een driepunter worden bijgeschreven.

Onder leiding van scheidsrechter B. Harmens zal de aftrap op sportpark ’t Lankamp worden verricht door pupil van de week Senn Groeneveld, met de wedstrijdbal die deze keer is aangeboden door Tuincentrum Heerdink uit Geesteren.

Het wedstrijdprogramma voor zondag 26 maart luidt als volgt:

Uitwedstrijden                                          aanvang
Stevo 8 ─ SV Vasse 4                            09.00 uur
Juventa’12 VE1 ─ SV Vasse VE1       09.30 uur

Thuiswedstrijden                                    aanvang
SV Vasse 1 ─ UD 1                                    14.00 uur
SV Vasse 2 ─ Zenderen V. 2               10.00 uur
SV Vasse 3 ─ RSC 6                               10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Ria Paalhaar (ochtend) en het duo Heleen Temmink en Willemien Scholte op Reimer (middag), terwijl Chiel Veer verantwoordelijk is voor de afsluiting. Tijdens de wedstrijd van het eerste elftal is er ondersteuning ingeroosterd van Mart Oude Luttikhuis (allebei).