SV Vasse pakt een punt op bezoek bij FC Berghuizen

SV Vasse heeft aan de uitwedstrijd tegen Berghuizen 1 punt overgehouden. In de eerste helft was al snel duidelijk dat Vasse een moeilijke middag tegemoet ging. Berghuizen liet de bal makkelijker rondgaan en had een aantal keer de kans om op 1 – 0 te komen. Vasse had het niet in de eerste helft en voetbalde vooral tegen zichzelf. Het had dan ook een eigen doelpunt van Berghuizen nodig om op 0 – 1 te komen. In de 44e minuut gaf Rudolf Wigger de bal van links voor, de verdediger werkte de bal onfortuinlijk weg en rolde tergend langzaam het doel in. Berghuizen kreeg een minuut later alweer de mogelijkheid om de stand recht te trekken via een penalty, maar Kenneth Schuurman pareerde de strafschop uitstekend.

Na rust kreeg Berghuizen enkele kansen om op gelijke hoogte te komen maar de voorwaartsen van de groenhemden hadden vanmiddag het vizier niet op scherp. Vasse raakte in de tweede helft nog 2 keer de paal na afstandschoten van Rudolf Wigger en Rik Wiefferink. Toch kon Vasse de nul niet houden. 5 minuten voor tijd wist Berghuizen alsnog te scoren uit een scrimmage. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 1 – 1 gelijkspel.

Komend weekend staat er eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma, als op het eigen sportpark ’t Lankamp wordt aangetreden tegen laagvlieger De Lutte. Onder leiding van arbiter Drenth zal de aftrap worden verricht door pupil van de week Tijn Sleiderink, met één van de wedstrijdballen die deze keer zijn aangeboden door Cleo Sol Zonne-apparatuur en Slagerij Lansink.

Het wedstrijdprogramma voor SV Vasse op zondag 18 maart luidt als volgt:

Uitwedstrijden aanvang:
Langeveen VE1 ─ SV Vasse VE1   09.00 uur

Thuiswedstrijden aanvang:
SV Vasse 1 ─ De Lutte 1                     14.00 uur
SV Vasse 2 ─ Oldenzaal 3                 10.00 uur
SV Vasse 3 ─ TVC’28 11                    09.00 uur
SV Vasse 4 ─ UD 7                                11.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is ‘s ochtends in handen van Miranda Bolscher, met ondersteuning van Fons Nijhuis. Na de middag nemen Gerdie en Alwie Geers het over, met ondersteuning van Stefan Pieterson en Erik Tulk, terwijl Rik Wiefferink verantwoordelijk is voor de afsluiting.