SV Vasse pakt punt op bezoek bij koploper RSC

SV Vasse heeft een punt overgehouden aan het kaartenfestijn in Rossum. De blauwitten kwamen nog op voorsprong, maar wisten vandaag de nul niet te houden. Het werd uiteindelijk 1-1.

De wedstrijd golfde in de eerste kwart van de wedstrijd op en neer. RSC was vooral gevaarlijk via de buitenspelers, maar toch was het Vasse dat op voorsprong kwam.

Daan Haarhuis had de lat al geraakt en werd een aantal minuten later opnieuw goed diepgestuurd, de aanvaller sneed goed naar binnen en schoot de bal laag in de korte hoek. Een tiental minuten later stond het echter al weer gelijk. Opnieuw was  het de buitenspeler van RSC die doorbrak, hij gaf de bal goed terug en via een kluts werd de bal binnen gewerkt. Na 45 minuten floot de scheids, na een enerverende eerste helft met veel kansen, voor de rust.

Na rust hadden beide teams de zaken achterin goed voor elkaar. Er werden niet veel kansen gecreëerd, wel vielen er aan beide kanten veel gele kaarten waardoor het spel vaak stil lag. RSC was in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg en kreeg een aantal schietkansen, maar Chiel Veer was in de scrimmage een aantal keer een sta in de weg voor de roodhemden. Na 88 minuten kreeg Jordy Blankenvoort zijn tweede gele kaart en het slotoffensief werd ingezet door RSC. De club uit Rossum kreeg nog een tweetal kansen maar Kenneth Schuurman hield zijn doel in de tweede helft schoon. Het eerste elft van Vasse pakt uiteindelijk een verdiend punt op bezoek bij de koploper.

Ook komende zondag staat er een uitwedstrijd gepland voor SV Vasse 1. Dit keer wordt er afgereisd naar Almelo, waar onder de rook van het Polman Stadion wordt aangetreden tegen de plaatselijke SV.

Hoewel versterkt met de van Luctor teruggekeerde Mike Kerr kan de ploeg van trainer Henri Kuipers nog geen echte potten breken en is wisselvalligheid troef. De middenmootpositie lijkt dan ook een goede afspiegeling van de vorm en mogelijkheden van de gastheren. Voor SV Vasse is het zaak om met een goed resultaat het contact met het linker rijtje van de ranglijst te houden.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de seniorenteams van SV Vasse luidt op zondag 25 november als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
Almelo 1 SV Vasse 1 14.00 uur
UD 7 SV Vasse 4 09.00 uur
Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 2 La Première 2 11.00 uur
SV Vasse 3 KOSC 7 09.00 uur
SV Vasse VE1 PW VE1 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Miranda Bolscher en Fien Bolscher, met ondersteuning van André Assen, terwijl de afsluiting wordt gedaan door Niek Spit.