SV Vasse speelt met 2-2 gelijk tegen Sportlust Vroomshoop

Na de vele regenval van afgelopen week was het maar de vraag of de wedstrijd door kon gaan. Om 13:00 uur keurde de scheidsrechter het veld goed en konden beide ploegen op een redelijk drassig veld aantreden.

Alle 4 de doelpunten vielen deze middag in de 1e helft. Vasse kwam 2 keer knap terug van een achterstand. Daan Haarhuis had het deze wedstrijd op de heupen en scoorde beide doelpunten voor de blauwwitten.

Vasse begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen via Randy Pegge en Len Veelers, maar beide kopballen werden van de lijn gehaald. Toch opende Sportlust de score nadat ze een terechte penalty kregen. Daan Haarhuis werd even later goed diep gestuurd en schoot de bal hard in de korte hoek raak. Niet veel later bleef een voorzet van de rechtsback van Sportlust voor het doel hangen en de spits kopte tussen drie spelers van Vasse binnen. In de 35e minuut maakte Daan Haarhuis met een mooie schuiver gelijk en beide teams gingen rusten met een stand van 2 – 2.

De tweede helft was Sportlust 1 keer gevaarlijk maar Kenneth Schuurman redde knap. John Nijhuis schoot uit een vrije trap op de lat en Han Damhuis schoot een voorzet van Jesse Kempers vlak voorlangs. Beide ploegen creëerden verder weinig en de goed leidende scheidsrechter floot na 90 minuten af.

Ook volgende week zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma, als er wordt aangetreden tegen het Wierdense Juventa’12. De fusieclub die is ontstaan uit de verenigingen Wierden en Omhoog had zich na de degradatie voorgesteld om boven in het linker rijtje van de ranglijst mee te draaien. Voorlopig ziet het er naar uit dat ze daarmee aan de doelstelling voldoen, al is de concurrentie groot en zijn de uitslagen volkomen onvoorspelbaar. Het is aan de thuisclub om deze keer aan de goede kant van de score te blijven daar waar de heenwedstrijd uiteindelijk enigszins sneu de andere kant op kantelde met een 3-2 verliespartij.

Onder leiding van arbiter Ten Heggeler uit Hengevelde mag pupil van de week Stijn Koopman de aftrap verrichten, waarbij hij gebruik mag maken van één van de wedstrijdballen die deze keer zijn geschonken door Koopman Assurantiën Albergen en Toon Raanhuis Tuinen te Vasse.

Het volledige programma voor de seniorenteams van SV Vasse is op zondag 24 maart als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
La Première 2 SV Vasse 2 11:00 uur
KOSC 7 SV Vasse 3 13:00 uur
Thuiswedstrijd aanvang
SV Vasse 1 Juventa’12 1 14.00 uur
SV Vasse 4 UD 7 10.00 uur
SV Vasse VE1 Saasveldia VE1 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is zondagochtend in handen van Judith Voshaar waarbij zij na de middag wordt afgelost door Gerdie en Alwie Geers. De ondersteuning komt dan van Jochem Lansink en Rick Lammerink, terwijl Rudolf Wigger de afsluiting doet.