SV Vasse verliest geflatteerd van Sportlust Vroomshoop

SV Vasse heeft met duidelijke cijfers verloren deze zondagmiddag. In Vroomshoop werd het 4 – 0 voor Sportlust.

De eerste helft was er veel strijd van beide teams, Vasse creëerde weinig en Sportlust was ook niet in staat om de verdediging van Vasse te ontregelen. Toch kregen de Vroomshopers plots na 25 minuten de kans om de score te openen, maar de spits van Sportlust schoot de bal hoog over. Na 35 minuten gaf Vasse op een wel heel simpele wijze een corner weg. Bij deze corner was Vasse niet scherp en kon de bal bij de tweede helft binnen worden gewerkt door Vroomshoop. Vasse kreeg nog wel enkele mogelijkheden maar de eindpass was (zoals de gehele wedstrijd) niet goed.

Vasse begon vol goede moed aan de tweede helft maar kreeg al vlug in de tweede helft een penalty te verwerken. Ondanks het vlaggen voor buitenspel van grensrechter Max Bolscher liet de scheidsrechter doorspelen en vergreep Kenneth Schuurman zich aan de aanvaller van Vroomshoop. De penalty die volgde werd feilloos binnen geschoten. Na deze goal stroopte Vasse nog meer de mouwen op maar het geluk was deze middag ook niet aan de zijde van Vasse, een bal van Tom Wiefferink belandde op de paal. In de tegenstoot wist Sportlust wel te scoren en hiermee leek het verzet van Vasse gebroken. Toch kregen Randy Pegge en Len Veelers nog twee goede kansen, maar de scherpte ontbrak deze middag. Uit een counter van Sportlust werd het nog 4 -0. Uiteindelijk betekent dit een forse, maar geflatteerde nederlaag voor de Vassenaren.

Voor het volgend weekend heeft de KNVB de derby tegen KOSC op het programma gezet, en dat is voor het eerst sinds het door hen behaalde kampioenschap van 2006 in de toenmalige 5e klasse. Het spreekt voor zich dat de mannen van Mark Bolink met een aansprekend resultaat in de achterzak willen afreizen naar de Koale Karmse, die een aantal dagen later op het programma staat. De wedstrijd op sportpark ’t Lankamp staat onder leiding van arbiter G. Oude Wolcherink en wordt begonnen met de aftrap door pupil van de week Pim ter Haar. De wedstrijdbal zal deze keer geschonken worden door Café Restaurant Bolscher.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de seniorenteams van SV Vasse luidt op zondag 4 november als volgt:

Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 1 KOSC 1 14.00 uur
SV Vasse 4 Reutum 3 10.00 uur
Uitwedstrijden aanvang
Saasveldia 3 SV Vasse 2 09.00 uur
RSC 6 SV Vasse 3 12.30 uur
Reutum VE1 SV Vasse VE1 09.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Tonny Rolefes, na de middag afgelost door Willemien Scholte op Reimer en Heleen Temmink. De ondersteuning komt dan van Luuk Booyink en Bram Haverkamp, terwijl Sam Haarhuis de afsluiting verzorgt.