SV Vasse verliest ruim van SV Almelo

Op een grijze en grauwe dag stond de wedstrijd tegen SV Almelo op het programma. Vasse kon zich met een overwinning boven in de middenmoot nestelen maar verloor vandaag met 4 – 0.

In de eerste helft was er weinig aan de hand voor de Vassenaren. Vasse creëerde een aantal goede kansen met goed voetbal. Sam Haarhuis kon na een goede actie vanaf de zijkant vrij op de keeper af, maar schoot helaas in het zijnet. Na 30 minuten kwam Randy Pegge goed opzetten en werd er een 3 tegen 1 situatie gecreëerd. De bal kwam uiteindelijk bij Sam Haarhuis maar hij ontvang de bal niet goed en het moment was hierdoor verdwenen. Almelo was daarentegen vooral gevaarlijk via buitenspeler Mike Kerr, na 35 minuten omspeelde hij de verdediging maar vond onfortuinlijk de lat op zijn weg. In de 44e minuut kreeg Almelo een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De bal kwam bij de tweede paal en werd in de verre hoek binnengekopt, dit betekende een ruststand van 1 – 0.

De goede eerste helft kon Vasse na rust geen vervolg geven. Bovendien kreeg Vasse al na 5 minuten in de tweede helft de 2-0 te verwerken. De linksbuiten van Almelo kreeg de bal vrij aangespeeld op de 16 en krulde de bal in de kruizing. Almelo kreeg hierdoor vleugels en Vasse wist nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Vasse gaf aan het einde van de wedstijd veel ruimte weg achterin en kreeg ook nog de 3-0 en 4-0 te verwerken. Volgende week zullen de blauwwitten uit een ander vaatje moeten tappen wanneer BVV Borne op bezoek komt.

Over het algemeen genomen heeft SV Vasse het altijd lastig tegen de geelzwarte formatie, die vaak als stug en lastig te bestrijden wordt gezien. Voorlopig maakt de ploeg van coach Rob Bakker de vooraf uitgesproken ambitie om mee te gaan strijden om de prijzen volledig waar. Het is dan ook aan Mark Bolink en de zijnen om daar een goed speelplan op los te laten, en hopelijk kan dat een keer zonder blessureperikelen of schorsingen.

Het duel wordt geleid door arbiter Meijer, en zal worden voorafgegaan door de aftrap van pupil van de week Jip Voshaar. Er wordt gespeeld met de wedstrijdbal die deze keer is geschonken door Drankenhandel Veelers uit Vasse.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de seniorenteams van SV Vasse luidt op zondag 2 december als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
Reutum 2 SV Vasse 2 09.30 uur
Reutum 3 SV Vasse 3 11.15 uur
Rigtersbleek VE1 SV Vasse VE1 09.30 uur
Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 1 Borne 1 14.00 uur
SV Vasse 4 Stevo 8 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Luci Kamphuis, na de middag bijgestaan door dochter Sophie. De ondersteuning komt dan van Piet Franke en Tom Engbers, terwijl de afsluiting wordt gedaan door Randy Pegge.