SV Vasse verliest thuis van Hengelo

Vandaag werd de inhaal wedstrijd tegen HVV Hengelo gespeeld. Trainer-coach Bolink begon met dezelfde formatie als vorige week. De wedstrijd stond vandaag onder leiding van veteraan Jan Peters uit Ootmarsum.

Vasse begon belabberd aan de wedstrijd, na twee minuten werd een lange bal van achteruit compleet verkeerd ingeschat door de laatste linie en de 0-1 werd door de spits van Hengelo, eveneens Jan Peters hetende binnen geschoten. Vasse kreeg hierna een legio kansen maar het zit de blauwwitten de laatste weken niet mee wat betreft scoren. Daan Haarhuis schoot op de lat, Len Veelers schoot op de keeper. Vijf minuten voor de rust kwam Daan in het zestien meter gebied en hij werd onderuit gehaald met een strafschop tot gevolg. Daan nam plaats achter de bal maar ook deze wilde er niet in, daarna nog weer een kans maar er werd uiteindelijk gerust met een 0-1 achterstand.

Na de rust ging Vasse door met het creëren van kansen, Hengelo counterde vooral de 2e helft. Na 25 minuten spelen kreeg Hengelo de eerste kans en deze bal door het midden zorgde dat er een 0-2 op scorebord stond. Vasse probeerde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren maar scheidsrechter Peters zorgde ervoor dat er veel oponthoud was en begon ook nog eens met gele kaarten te strooien. Een kwartier voor tijd werd Daan Haarhuis onderuit gehaald in het zestien meter gebied maar er werd een vrije trap buiten het zestien meter gebied gegeven. Rudolf Wigger nam plaats achter de bal en schoot de 1-2 binnen. Daarna was Vasse nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar de uitstekende doelman van Hengelo was telkens een sta in de weg. John Nijhuis en Len Veelers werden nog onderuit gehaald in het strafschopgebied maar de scheidsrechter van vanmiddag zag er niks in. Na enkele minuten blessuretijd floot Peters voor het laatst en stond Vasse met lege handen. Een vroeg tegendoelpunt en het missen van legio kansen deed de Vassenaren vandaag de das om. Hoogste tijd dus voor de winterstop.

Het vizier kan nu worden gericht op het altijd gezellige Midwinterfutsaltoernooi dat zoals elk jaar op Tweede Kerstdag zal worden gehouden in de Burgemeester Verdegaalhal te Tubbergen. Het team van Mark Bolink is ingedeeld in Poule A met als tegenstanders Reutum, STEVO, Langeveen en MVV’29.

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland op zondag 29 januari 2017, als er thuis tegen Sportclub Overdinkel mag worden aangetreden.