SV Vasse verslaat Lap met 3-1

Het eerste elftal van SV Vasse heeft na twee achtereenvolgende nederlagen weer een overwinning geboekt. Thuis werd La Première met 3-1 verslagen.

De 1e 15 minuten van de wedstrijd was het zoeken voor beide ploegen, er werden nauwelijks kansen gecreëerd en achterin hadden beide teams de zaken goed voor elkaar. Toch was het Vasse dat de eerste kans noteerde na 23 minuten en gelijk de score opende. Len Veelers schermde de bal goed af, legde deze terug op Daan Haarhuis en hij schoot de bal van 10 meter onberispelijk in het zijnet. Na dit doelpunt begon Vasse beter te voetballen en na 40 minuten was het Len Veelers die dit met een doelpunt bekroonde na een vrije doortocht op de keeper. Lap probeerde het wel met voorzetten van de zijkant maar Loet Hannink werd niet echt in verlegenheid gebracht.

De tweede helft tapte Lap uit een ander vaatje en Vasse moest terug. Toch noteerde Len Veelers voor de 3-0. Een hoekschop werd bij de eerste paal knap binnen gekopt en na 50 minuten stond het 3-0 voor de blauwwitten. Het volgende scoremoment volgde pas in de 85e minuut nadat de bal door de goed leidende scheidsrechter op de stip werd gelegd. De spits van Lap wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 3-1 tegen de touwen. De laatste 5 minuten gebeurde er weinig meer en Vasse kan 3 punten bijschrijven.

Komende zondag is Fleringen 1 de tegenstander. Op het fraai ingerichte sportpark De Reuvekamp zal rond de klok van twee worden afgetrapt voor de enigste gemeentelijke derby in de 4e klasse A van dit seizoen. Het team van trainer-coach Hielke aan de Stegge is afgelopen seizoen via de nacompetitie gepromoveerd en houdt zich tot dusver prima staande. Blikvanger is natuurlijk de jonge topschutter Bram Meen, die in 2007 zijn eerste stapjes op het Vasser voetbalveld leerde zetten in VMC F5! Het zal de blauwwitte defensie de eer te na zijn om hem zijn scoringsdrift ten toon te laten spreiden. De selectie van Mark Bolink zal er op gebrand zijn om de punten mee te nemen naar Vasse.

Het wedstrijdprogramma voor de senioren van SV Vasse is op zondag 27 oktober als volgt samengesteld:

Uitwedstrijd  aanvang
Fleringen 1 SV Vasse 1 14.00 uur
MVV’29 7 SV Vasse 4 09.00 uur
UDI VE1 SV Vasse VE1 09.30 uur
Thuiswedstrijden  aanvang
SV Vasse 2 EMOS 4 10.00 uur
SV Vasse 3 La Première 4 VERVALT

Het beheer van het clubgebouw is ’s ochtends in handen van Fien en Miranda Bolscher terwijl Christian Geers de afsluiting verzorgt.