SV Vasse weet op een warme zondagmiddag niet te winnen van Bvv borne.

SV Vasse heeft in de strijd om de tweede plek geen goede zaken gedaan. Uit bij Borne werd met 3 – 2 verloren.

Vasse begon nog goed aan de wedstrijd en kwam na 15 minuten op een 0-1 voorsprong. Randy Pegge was bij een lage corner het meest attent en tikte de bal in het doel. Lang kon Vasse niet van de voorsprong genieten. 5 minuten later maakte Borne uit een corner weer gelijk. Na rust begon Borne feller en dit leidde tot de 2-1. De middenvelder van Borne krulde de bal van buiten de zestien knap in de kruising. Vasse liet zich niet van de wijs brengen, binnen 5 minuten was de stand weer 2-2. Jordy Blankenvoort werd onderuit gehaald in de 16 meter, de scheidsrechter legde de bal op de stip en Stefan Weersink schoot de penalty onberispelijk binnen.

Beide ploegen hadden het laatste half uur zichtbaar last van het warme weer en er werd veelal de lange bal gehanteerd. Na 75 minuten was het toch Borne dat op voorsprong kwam. Een voorzet van de rechterkant ging aan iedereen voorbij en werd op de punt van de zestien ineens op de slof genomen door de spits van Borne en de bal vloog prachtig in de verre hoek. Vasse kon de gelijkmaker niet meer forceren en verliest 3 belangrijke punten aan een concurrent.

Komende donderdag 12 april staat de eerste van een aantal doordeweekse inhaalwedstrijden op het programma. Om 18.30 uur wordt er dan op het thuiscomplex ’t Lankamp afgetrapt tegen RSC 1, dat nog in de onderste helft van de ranglijst vertoeft hoewel dat beeld behoorlijk vertekend is vanwege het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden. Onder leiding van arbiter Nijhuis zal pupil Cas Elferink de eerste balomwenteling geven, met één van de wedstrijdballen die dit keer geschonken zijn door Erve Nejhoes te Mander en Gasterij De Smid uit Lattrop.

Op zondagmiddag 15 april staat er opnieuw een thuiswedstrijd geprogrammeerd, als SC Overdinkel op bezoek komt. In de heenwedstrijd die in januari van dit jaar werd gespeeld leden de blauwwitten een onnodige 2-0 nederlaag. De aangestelde scheidsrechter is de heer Smit, en voor de eerste aftrap is deze keer Siem Ensink uitgenodigd. De balsponsoren voor deze wedstrijd zijn Koopman Assurantiën uit Albergen en Toon Raanhuis Tuinen te Vasse.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Thuiswedstrijden 12 april aanvang
SV Vasse 1 ─ RSC 1                                   18.30 uur
SV Vasse 4 ─ KOSC 7                              18.30 uur

Uitwedstrijden 15 april aanvang
KOSC 6 ─ SV Vasse 3                              09.00 uur
SDC’12 5 ─ SV Vasse 4                            10.45 uur

Thuiswedstrijden 15 april aanvang
SV Vasse 1 ─ SC Overdinkel 1              14.00 uur
SV Vasse VE1 ─ Manderveen VE1     10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is donderdag a.s. in handen van de Krombacher Girls, met ondersteuning van Miranda Bolscher, terwijl Tom Moen verantwoordelijk is voor de afsluiting.

Aanstaande zondag is Jan Veldhuis ’s ochtends de dienstdoende beheerder, waarbij hij na de middag wordt afgelost door Sophie Kamphuis en Anne Engbers. De ondersteuning komt dan van Gerard Wesselink en Tom Kamphuis, terwijl Daan Haarhuis de afsluiting verzorgt.