SV Vasse weet weer wat winnen is

SV Vasse herpakt zich ten koste van Sc Overdinkel en wint, op basis van strijdlust, verdiend met 2-0.

Na 2 minuten spelen kreeg Overdinkel al de eerste kans van de wedstrijd. De bal viel vanuit een vrije trap bij de tweede paal, een speler van Overdinkel kreeg tot tweemaal toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar met hangen en wurgen wist Vasse hier stand te houden. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waarbij aan beide kanten de verdedigende linie de organisatie goed had staan. Na 20 minuten spelen had Len Veelers voor de 1-0 aan kunnen tekenen, zijn kopbal ging echter rakelings voorlangs. Enkele minuten later was het Sam Haarhuis die zich knap vrij speelde op de zestien maar zijn schot miste ging maar enkele centimeters naast. Beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft werd de sfeer grimmiger van beide kanten. Het spel lag vaak stil door de vele overtredingen van beide kanten. Het eerste wapenfeit vond dan ook pas plaats in de 80e minuut. Rudolf Wigger mocht vanaf de zijkant een vrije trap nemen, schoot deze laag voor de goal en bij het wegwerken van de bal schoot een verdediger de bal onfortuinlijk tegen zijn eigen arm. De scheidstrechter wees rigoureus naar de stip en Stefan Weersink schoot de penalty beheerst binnen. Wat volgde was een enorme ontlading van supporters en spelers van Vasse.  Vasse liet zich in de komende minuten niet gek maken en in de laatste minuut gooide Daan Haarhuis de wedstrijd in het slot. Vanuit een corner kopte hij de bal prachtig over de keeper van Overdinkel. Vasse weet na 4 wedstrijden eindelijk weer te winnen en kan 3 belangrijke punten bijschrijven in de strijd om de nacompetitie.

Volgende week zondag volgt er opnieuw een kraker op ’t Lankamp als LSV 1 op bezoek komt. En opnieuw zal daarbij de ranglijstpositie op het spel staan die wellicht aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan promotiewedstrijden voor de 3e klasse. Voor het echter zover is moeten de mannen van coach Mark Bolink nog flink aan de bak om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. De uitwedstrijd tegen LSV werd met een prima 2-4 zege beklonken en biedt dus voldoende perspectief voor een hernieuwde driepunter. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Van Lune, die pupil van de week Thije Koopman het startschot voor de wedstrijd zal laten geven met één van de wedstrijdballen die deze keer beschikbaar zijn gesteld door Tuincentrum Heerdink Geesteren en Vuurwerk Discount Dijkers te Mander.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Thuiswedstrijden 19 april                        aanvang
SV Vasse 2 ─ Reutum 2                           18.45 uur
SV Vasse 4 ─ RSC 5                                  18.45 uur

Uitwedstrijden 22 april                             aanvang
Saasveldia 3 ─ SV Vasse 2                     09.00 uur
Reutum VE1 ─ SV Vasse VE1                09.00 uur

Thuiswedstrijden 22 april                       aanvang
SV Vasse 1 ─ LSV 1                                    14.00 uur
SV Vasse 3 ─ MVV’29 9                          10.00 uur
SV Vasse 4 ─ DSVD 5                              10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is donderdag a.s. in handen van Ine Kempers en Luci Kamphuis, terwijl Stephan Groothuis verantwoordelijk is voor de afsluiting.

Aanstaande zondagochtend zijn Annelies Boerrigter en Ria Paalhaar de kantinebeheerders, met ondersteuning van Fons Nijhuis, waarbij zij na de middag worden afgelost door Hanneke Scholten Linde en Amber Hamse. De ondersteuning komt dan van Gijs Schutte en Mart (van Ribbert Leo) Oude Luttikhuis, terwijl Tijmen Reinerink de afsluiting verzorgt.