SV Vasse wint met 3 -0 van UD Weerselo

Vasse heeft op een zonnig ’t Lankamp eindelijk weer drie punten gepakt. In de eerste helft was de stand al 2-0 in het voordeel van de Vassenaren, na rust hield Vasse stand en breidde het de score uit tot 3 – 0.

Vasse had een aantal personele problemen waardoor Han Damhuis deze middag in de basis mocht starten. Vasse begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Daan Haarhuis en Stefan Weersink kansen op de 1 – 0. Na 15 minuten was het Sam Haarhuis die de score opende voor de blauwwitten. Hij ontving de bal van Tom Wiefferink en schoot de bal knap hard en laag tegen de touwen. 5 minuten later maakte Vasse de 2-0. Een verre uittrap van Kenneth Schuurman belandde achter de verdediging, de verdediger van UD kopte de bal te hard terug op de keeper waardoor die onfortuinlijk over de keeper in het doel rolde. UD kwam hierna beter in de wedstrijd maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dit niet.

Het veld was erg hobbelig en dit uitte zich vooral in de tweede helft tot weinig goed voetbal van beide ploegen. Vasse vond het wel prima en liet UD komen. Vasse stond goed en UD wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Als kers op de taart maakte Daan Haarhuis nog de 3-0. Een klutsbal viel voor de voeten van Daan Haarhuis en de aanvaller stiftte de bal, van buiten de zestien meter, prachtig over de doelman en verdedigers. Vasse pakt eindelijk weer drie punten en hoopt de weg naar boven gevonden te hebben.

De volgende competitiewedstrijd is weer een thuiswedstrijd. Het gaat dan om de inhaalwedstrijd tegen Delden, die zal worden gespeeld op zaterdag 23 februari, aanvang 15.00 uur. De jonge ploeg van trainer Wouter Kwakkenbos draait goed mee in de 4e klasse, al wordt er af en toe wel tegen een zeperd aangelopen zoals de 7-1 nederlaag bij KOSC. Wie echter in de huidige competitie dat soort teleurstellingen snel kan verwerken is spekkoper. Na een nederlaag niet bij de pakken neerzitten, maar vol goede moed toewerken naar de volgende mogelijkheid om drie punten binnen te halen zal ook het devies moeten zijn voor de thuisclub.

De wedstrijd van a.s. zaterdag staat onder leiding van de heer Mahadewsing, waarbij de aftrap mag worden verricht door pupil van de week Dries Bossink. De wedstrijdballen van deze middag zijn deze keer beschikbaar gesteld door Loonbedrijf Wesselink uit Manderveen en Nijhuis Veepedicure Mander.

Het inhaalprogramma voor de overige seniorenteams van SV Vasse luidt op zondag 24 februari vooralsnog als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
Reutum 3 SV Vasse 4 11.00 uur
Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 3 SDC’12 5 10.00 uur
SV Vasse VE1 UDI VE1 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is op zaterdag in handen van Truus en Gerard Pegge, waarbij de hulp komt van Mark Oude Luttikhuis en Mart Oude Luttikhuis, terwijl Loet Hannink de afsluiting doet.

Op zondagmorgen is Judith Voshaar de algemeen, en zal de afsluiting in overleg geschieden.