SV Vasse wint met tien man de derby tegen Kosc

Op een zonnig sportpark ’t Lankamp stond, voor het eerst sinds 2006, de derby SV Vasse – Kosc weer op het programma. Vasse kreeg al na 40 minuten een rode kaart kaart te verwerken, Rick Haarhuis kreeg voor twee lichte overtredingen twee keer geel.

Vasse begon fel aan de wedstrijd en liet direct zien dat het vandaag niets prijs wilde geven. Na 25 minuten resulteerde dit in een prachtige treffer van Daan Haarhuis, hij werd goed weggestuurd door Stefan Weersink en schoot de bal onberispelijk van 25 meter over de keeper. Vasse bleef na dit doelpunt de gevaarlijkste ploeg en Stefan Weersink had de score moeten verdubbelen, maar hij vond de keeper op zijn weg. Even later leek Daan Haarhuis opnieuw te scoren maar zijn schot belandde onfortuinlijk op de paal. Voor de scheidsrechter was dit het teken om Kosc een handje te gaan helpen. Op onvoorstelbare wijze werden vrije trappen aan Kosc toegekend en honderd procent overtredingen op vassenaren werden niet gegeven. Daarbovenop kwam ook nog dat hij vond dat Rick Haarhuis na een licht vergrijp zijn tweede gele kaart verdiende. In het verloop van de wedstrijd bleef de scheidsrechter een bepalende rol spelen, tot grote frustratie van de vassenaren. Voor Vasse was dit het sein om nog extra de mouwen op te stropen en de 1-0 over de streep te trekken.

De tweede helft liet Vasse zich niet gek maken en met man en macht werd de 1-0 verdedigd. Kosc werd een aantal keer gevaarlijk met hoge ballen en dit zorgde voor hachelijke momenten voor het doel van Kenneth Schuurman. Na bijna 10 minuten blessuretijd moest de scheidsrechter zich gewonnen geven en floot voor het eindsignaal. Vasse kan 3 belangrijke punten bijschrijven en heeft aansluiting met de middenmoot gevonden.

Komende zondag is er voor de standaardteams en alle overige klassen op schema 14 een beker- en inhaalprogramma ingepland. Omdat SV Vasse 1 zich in de laatste bekerpoulewedstrijd ten koste van Reutum heeft geplaatst voor de knock-outfase wordt er nu in de volgende ronde aangetreden tegen eersteklasser Rigtersbleek. Deze traditierijke Enschedese vereniging heeft zich sinds een jaar of tien stevig genesteld tussen de Twentse topamateurclubs, al dan niet gevoed door een opgewaardeerde jeugdafdeling ofwel door een met aantrekkelijke aanbiedingen opgevulde seniorenselectie van buitenaf. De waarheid ligt waarschijnlijk zoals zo vaak in het midden. De laatste keer dat beide clubs elkaar in competitieverband troffen was in het seizoen 1990-1991 in de 3e klasse, en markeerde destijds de afslag die noodgedwongen neerwaarts werd genomen door de thuisclub. Zoals te doen gebruikelijk wordt het eerste fluitsignaal op ’t Lankamp gegeven rond de klok van twee uur. Arbiter van dienst is dan de heer M. Harmsen en er zal worden gespeeld met de wedstrijdbal die deze keer is geschonken door de Rabobank mede als gebaar voor de gedane bijdrage voor de nieuwe dug-outs op het hoofdveld.

Voor de overige teams is er een normaal competitieprogramma samengesteld, waarbij de Veteranen dus een welverdiend weekendje vrij zijn. Het volledige wedstrijdprogramma voor de seniorenteams van SV Vasse luidt op zondag 11 november als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
RSC 6 SV Vasse 4 12.30 uur
Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 1 Rigtersbleek 14.00 uur
SV Vasse 2 UD 3 10:00 uur
SV Vasse 3 Reutum 3 10:00 uur

Het beheer van het clubgebouw is ´s ochtends in handen van José Boerrigter en Ria Paalhaar, na de middag afgelost door Luci Kamphuis met ondersteuning van Christian Geers. De afsluiting is in de betrouwbare handen gelegd van de begeleiding van SV Vasse 1.