SV Vasse wint op een koude middag met 3-0 van SV de Lutte

SV Vasse heeft thuis 3 punten gepakt tegen Sv de Lutte. Op een moeilijk bespeelbaar veld en een ijzig koude wind, was goed voetbal niet aan orde. Ondanks de ijzige kou vonden vele supporters uit Vasse de weg naar ’t Lankamp, hulde hiervoor!

De wedstrijd speelde zich in de 1e helft voornamelijk af op de helft van de Lutte. In een rommelig begin, was het Vasse dat op een 1-0 voorsprong kwam. Een goed aangesneden vrije trap van Rik Wiefferink werd door de verdedigers van de Lutte onfortuinlijk in eigen doel gekopt.  Het spel was van beide kanten niet om over naar huis te schrijven, mede door de straffe wind die over het veld blies.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Toch was het Vasse dat iets nadrukkelijker op zoek was naar de 2-0. Deze viel dan ook in de 55e minuut. Stefan Weersink kreeg de bal op de punt van de 16, sneed naar binnen en schoot de bal snoeihard tegen de lat. De bal kwam opnieuw het veld in, Len Veelers was er als de kippen bij en kopte de bal alsnog de 2-0 binnen. Na deze treffer ging de Lutte achterin 1 op 1 spelen. Dit zorgde er voor dat Vasse meer ruimte kreeg. Mede door het inbrengen van Tijmen Reinerink werd Vasse een aantal keer gevaarlijk. In de 75e minuut besloot Daan Haarhuis de wedstrijd in het slot te gooien. Tijmen Reinerink werd goed diep gestuurd , was niet zelfzuchtig en legde bal uitstekend breed op Daan Haarhuis. Hij kreeg een niet te missen kans en kon in een leeg doel de 3-0 binnen schieten. Dit was voor trainer Mark Bolink het moment om Max Geerdink Johannink te laten debuteren in het 1e elftal.

Enig smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Rik Wiefferink in de laatste minuut. Hij kwam verkeerd terecht op zijn enkel en moest met een ogenschijnlijk zware blessure het veld verlaten. De goed leidende scheidsrechter Drenth vond het hierna welletjes en met zijn laatste fluitsignaal konden de koukleumende supporters de warme kantine opzoeken.

Komende zondag volgt er opnieuw een ontmoeting met een degradatiekandidaat, als er een bezoek wordt gebracht aan Zenderen Vooruit. De gastheren zullen ongetwijfeld belust zijn op revanche voor de ogenschijnlijk simpele maar toch enigszins geflatteerde 4-1 nederlaag eerder dit seizoen. De mannen van coach Bolink kunnen waarschijnlijk rekenen op een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. De aftrap op Sportpark Het Vollenbroek zal om 14.00 uur worden ingeleid met het fluitsignaal van arbiter Rudolph.

Het complete wedstrijdprogramma voor de senioren van SV Vasse is op zondag 25 maart als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
Zenderen Vooruit 1 ─ SV Vasse 1           14.00 uur
Fleringen 3 ─ SV Vasse 3                           11.00 uur
Losser 6 ─ SV Vasse 4                                10.45 uur

Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 2 ─ Berghuizen 2                      10.00 uur
SV Vasse VE1 ─ Reutum VE1                  10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Bennie Lansink, terwijl Erwin Blankenvoort verantwoordelijk is voor de afsluiting.