SV Vasse wint van SV Almelo en houdt daardoor aansluiting met de top

Vandaag stond voor SV Vasse de wedstrijd thuis tegen SV Almelo op het programma, een wedstrijd tussen de nummers 4 en 5 van de 4e Klasse A. Een belangrijke wedstrijd dus.

De wedstrijd begon gelijk op met van beide kanten veel strijd. Na 10 minuten was echter het eerste  schot op doel al raak voor Vasse. Na het goede afleggen van Max Geerdink Johannink kon Len Veelers raak schieten in de verre hoek. De resterende 35 minuten kregen beide ploegen kleine mogelijkheden. SV Almelo werd vooral gevaarlijk uit de goed genomen standaardsituaties, waarbij het een aantal keren gevaarlijk werd voor de goal van SV Vasse.

Na rust kwam SV Almelo sterk uit de kleedkamer en probeerde het de 1-1 te forceren. Vasse had het even moeilijk maar hield uiteindelijk toch goed stand, zonder al te veel grote kansen weg te geven. Na zo´n 60 minuten kwam Vasse er via een snelle uitbraak uit. Len Veelers werd diepgestuurd en voordat hij kon schieten werd hij gevloerd in de 16 meter. De scheids zag het goed en gaf een penalty aan SV Vasse. Vasse kon hier een grote stap zetten richting de overwinning, echter zat de keeper er goed bij en werd de penalty gekeerd.
Hierna krijgt SV Almelo weer iets moed maar tot echt overwicht in de wedstrijd lijdt dit niet. Vasse blijft rustig en geeft geen grote kansen weg.

Enkele minuten voor tijd gooit Vasse dan toch de wedstrijd in het slot. Een diepe bal valt tussen de laatste man en de keeper van SV Almelo. Len Veelers reageert attent en kan de bal langs de keeper van SV Almelo tikken. De 2-0 en de 3 punten zijn een feit. In de laatste minuut is er nog een scrimmage voor de goal van Vasse maar de bal wordt van de lijn gehaald, kort daarna fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Vasse behaalt 3 belangrijke punten en behoudt de aansluiting met LSV en Borne.

Komende zondag start een cyclus van vier uitwedstrijden, als de mannen van Mark Bolink op bezoek gaan bij Sportlust in Glanerbrug. De gedoodverfde kampioen laat de teugels de laatste tijd een beetje vieren en gokt er wellicht op om het kampioenschap in een thuiswedstrijd (a.s. zondag?) binnen te kunnen halen. En natuurlijk is er niets mooiers om dat dan maar te verhinderen. De wedstrijd op sportpark Bultserve staat onder leiding van de heer Simmelink.

Het volledige wedstrijdprogramma voor de komende week ziet er als volgt uit:

Thuiswedstrijden 3 mei aanvang
SV Vasse 2 ─ Oldenzaal 3                          19.00 uur
SV Vasse 4 ─ Saasveldia 7                        19.00 uur

Uitwedstrijd 3 mei aanvang
Luctor et Emergo 4 ─ SV Vasse 3         19.00 uur

Uitwedstrijden 6 mei aanvang
Sportlust Glanerbrug 1 ─ SV Vasse 1   14.00 uur
Stevo 4 ─ SV Vasse 2                                   10.45 uur
KOSC 8 ─ SV Vasse 4                                  11.00 uur
Manderveen VE1 ─ SV Vasse VE1         09.30 uur

Thuiswedstrijd 6 mei aanvang
SV Vasse 3 ─ UD 8                                         10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is donderdag a.s. in handen van Sandra Bouhuis, met ondersteuning van Luci Kamphuis, terwijl Johan Rikmanspoel verantwoordelijk is voor de afsluiting.

Aanstaande zondagochtend is Miranda Bolscher de kantinebeheerder, terwijl Dennis Oude Luttikhuis de afsluiting verzorgt.