SV Vasse wint van SV De Lutte

Op deze koude zondag stond de wedstrijd tegen Sv de Lutte op het programma. Trainer-coach Mark Bolink kon weer beroep doen op doelman Brunninkhuis, daarentegen was Chiel Veer niet fit genoeg om te starten.

Tegenstander de Lutte had op het begin het betere spel, Vasse had vandaag niet de felheid en slimheid van de laatste weken. Het speelde bij vlagen slordig maar was vandaag eindelijk eens effectief. Na een halfuur spelen kwam Randy Pegge mee op zetten, via enkele schijven belandde de bal bij Stefan en hij gaf een prachtige steekpass op Randy die net iets sneller was dan de keeper en de 1-0 tegen de touwen schoot. Vlak voor rust kwam de tweede kans voor Vasse en ook deze werd benut, Stefan Weersink ging goed door en schoot de 2-0 beheerst binnen, dit was ook tevens de ruststand.

Na rust begon de Lutte veel feller en de blauwwitten van Vasse kwamen een paar keer goed weg. De bal net naast, bal op de paal en een goede redding van Jasper Brunninkhuis zorgden ervoor dat Vasse de voorsprong kon behouden. Na deze tien minuten kwam Vasse weer beter in het spel, Stefan kwam er goed doorheen maar werd door de laatste man onderuit gehaald. De scheidsrechter besloot slechts een vrije trap te geven, deze werd rakelings overgeschoten door Rik Wiefferink. Om iets meer grip voorin en op het middenveld te krijgen bracht Vasse Len Veelers voor Jasper Scholte op Reimer. Tien minuten voor tijd kwam de bal na een goede aanval bij Len en hij legde de bal terug op Daan Haarhuis en deze schoot de 3-0 binnen. Wim Nijhuis kwam nog in het veld voor Stefan Weersink. In blessuretijd werd doelman Brunninkhuis alsnog geklopt door een van richting veranderd schot en stond er uiteindelijk een 3-1 eindstand op het scorebord. Het voetbal was vandaag niet best maar het zijn drie hele belangrijke punten die Vasse bij kan tellen op de ranglijst.

Komende zondag is t.a.v. de standaardteams gereserveerd voor inhaalwedstrijden, en omdat er niets in te halen valt is er ruimte om de verschillende pijntjes wat rust te geven.