Unicum voor SV Vasse; winst in het weekend van de Koale Kermis

Vasse begon vandaag scherp aan de wedstrijd, het won haar duels en ging er vol voor. Dat is wel eens anders geweest in het weekend van de Koale kermis. Na 9 minuten stuurde Sam Haarhuis Stefan Weersink diep en hij in twee pogingen de doelman verschalken. Enkele minuten later werd Len Veelers in de mangel genomen door de doelman en de verdediger van Berghuizen. De scheids besloot de bal op de stip te leggen. Wederom mocht Stefan Weersink aantekenen voor een doelpunt, de 2-0 was een feit.

Vasse ging goed door en bleef de bal gestaag rond tikken, dit leidde tot enkele kleine kansjes. Daar tegenover kwam Berghuizen ook een keer gevaarlijk voor de goal van Vasse, gelukkig liep dit met een sisser af. In de 21e minuut zat het Vasse mee. De keeper van Berghuizen liet de bal uit zijn handen glippen en Len Veelers was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Na dit doelpunt waren er nog een paar kleine kansen voor beide ploegen, het bleef echter tot de rust 3-0.

Na de rust begon Vasse erg onrustig, Berghuizen begon de druk op te voeren en Vasse wist zich er niet meer onderuit te voetballen. Dit resulteerde in veel lange ballen en veel balverlies aan de kant van Vasse. Berghuizen rook bloed en bleef doorjagen op een eventuele treffer. De voorwaartsen van Berghuizen hadden het vizier deze middag niet op scherp staan waardoor Vasse vandaag de nul kon houden. Vijf minuten voor tijd kwam Vasse er nog een keer snel uit met Tijmen Reinerink. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed op Daan Haarhuis, hij schoot de 4-0 binnen en dit was tevens de eindstand.

Komende zondag is er een onderbreking in het competitieprogramma van de standaardteams, en wordt door de KNVB ruimte gemaakt voor een aantal inhaal- en bekerwedstrijden. Voor het keurkorps van SV Vasse staat er een interesse thuiswedstrijd op het programma in de knock-outfase van het bekertoernooi. Dan komt namelijk het afgelopen seizoen naar de 3e klasse gepromoveerde Losser op bezoek. Een mooie gelegenheid om eens wat zaken uit te proberen tegen een vooralsnog stroef draaiende opponent. De wedstrijd zal onder leiding staan van arbiter G. Annink uit Almelo. Voor de overige seniorenteams staan er wel competitiewedstrijden gepland. Het wedstrijdprogramma van zondag 12 november is dan als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
Losser 3 ─ SV Vasse 2                             09.00 uur
Saasveldia VE1 ─ SV Vasse VE1         09.00 uur

Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 1 ─ Losser 1                             14.00 uur
SV Vasse 3 ─ Stevo 8                             10.00 uur
SV Vasse 4 ─ KOSC 7                             10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is ‘s ochtends in handen van Tonny Rolefes, waarbij er ondersteuning is van Mark Boerrigter. De vrijwilligers voor het middagprogramma krijgen nog afzonderlijk bericht.