Vasse 1 speelt ‘6-puntenwedstrijd’ gelijk

Op deze zondag stond de 6 punten wedstrijd tegen UD Weerselo op het programma voor de blauwwitten. Trainer-coach Mark Bolink begon deze week met Rudolf Wigger en John Nijhuis in de basis. Op de bank namen Sam Haarhuis, Rob Tijkorte en Rob Wenneger plaats.

Vasse begon sterk aan de wedstrijd. Na 10 minuten waren er grote kansen op de 1-0 voor Stefan Weersink en John Nijhuis maar een doelpunt bleef uit. Na het eerste kwartier werd er weinig meer gecreëerd door beide ploegen. In de 40ste minuut bracht Rik Wiefferink, Rudolf Wigger in scoringspositie. Vervolgens schoot Rudolf de bal op zijn “Wiggers” in de kruising. Hierdoor konden de Blauwwitten met een voorsprong aan de thee.

Vasse kwam scherp de kleedkamer uit voor de 2e helft en zette UD direct onder druk en creëerde een aantal goede kansen maar de 2-0 bleef uit. Even later was het doelpuntenmaker Rudolf Wigger die Daan Haarhuis alleen op de keeper afstuurde. Daan bleef vervolgens rustig en schoot de bal laag in de lange hoek en de 2-0 was een feit. Vasse bleef doorgaan met kansen creëren. Het leek er even op dat Stefan Weersink de 3-0 zou binnenkoppen maar de bal kwam zowel tegen de paal als tegen de lat maar ging er niet in. Net als in de 1e helft was Vasse de betere ploeg maar wist de kansen niet af te maken. In de laatste 10 minuten wist UD het wel af te maken en hadden de aansluitingstreffer te pakken. UD kreeg een minuut later de kans op 2-2 maar schoten naast. In de laatste minuut wist UD dan toch de gelijkmaker te maken uit een vrije trap die niet goed weg werd gewerkt. Dit was ook meteen de einduitslag van de wedstrijd van vanmiddag.

Aanstaande zondag volgt dan de lastige uitwedstrijd bij titelkandidaat Saasveldia. Eerder dit seizoen liet de paarsrode formatie van trainer Hegeman al zien dat het uiterste effectief met de geboden kansen om gaat. Het is dus zaak om vooral als collectief heel erg scherp te zijn om de kans op een goed resultaat te waarborgen, en zodoende uitzicht te houden op een onbedreigde plek op de ranglijst.

Het wedstrijdprogramma voor zondag 2 april luidt als volgt:

Uitwedstrijden                                        aanvang
Saasveldia 1 ─ SV Vasse 1                 14.00 uur
PH 3 ─ SV Vasse 2                                11.00 uur
De Tukkers 6 ─ SV Vasse 3              11.00 uur

Thuiswedstrijden                                   aanvang
SV Vasse 4 ─ De Tukkers 8              10.00 uur
SV Vasse VE1 ─ Langeveen VE1    10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Tonny Rolefes (ochtend), terwijl Martijn Oude Luttikhuis (Bergke) verantwoordelijk is voor de afsluiting.