Vasse 1 verliest van Zenderen Vooruit

SV Vasse heeft in Zenderen niet de drie punten mee naar huis kunnen nemen. Op een zonnig en winderig sportpark werd met 4 – 3 verloren. Vasse begon goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen op een één nul voorsprong. Tom Wiefferink gaf de bal uit een vrije bal goed voor en Randy Pegge wist met een ultieme poging de bal over de keeper te tikken. Na dit doelpunt leek de scherpte bij Vasse weg te ebben en liet het Zenderen wat in de wedstrijd komen. In de 25e minuut verloor Vasse in de opbouw de bal, de linksbuiten werd vrij voor Kenneth Schuurman gezet en schoot de bal binnen. Na dit doelpunt raakte Vasse opnieuw de bal in de opbouw kwijt en ditmaal wist de spits van Zenderen de bal over de keeper te werken.

Na rust was het opnieuw Zenderen dat wist te scoren. Een vrije bal van Zenderen werd door meerdere spelers van Vasse gemist en de spits van Zenderen kon de bal gemakkelijk intikken bij de tweede paal. Na dit doelpunt ging Vasse drukken maar het was weer Zenderen dat wist te scoren. Vasse werkte de bal niet weg en op die manier kon Zenderen opnieuw vrij gemakkelijk scoren. Vasse wist door twee doelpunten van Sam Haarhuis nog wel wat terug te doen maar dit was niet voldoende om nog een punt mee te nemen.

Komende zondag is er eindelijk weer een thuiswedstrijd op ’t Lankamp voor de blauwwitten, als het Deldense Rood Zwart wordt ontvangen. Zoals blijkt uit de meest recente resultaten in de vierde klasse A is er vooraf geen enkele zinnige voorspelling te maken over de uitkomst van deze competitiewedstrijd. Daarnaast speelt mee dat de laatste officiële onderlinge ontmoeting stamt uit het seizoen 1991-1992 toen er samen met Enter in de nacompetitie werd gestreden voor een ticket in de 3e klasse, waarbij deze strijd destijds in Delden door een 3-1 nederlaag werd beslecht in het voordeel van de Deldenaren. We praten dan over een periode waarin langzamerhand afscheid werd genomen van sterspelers als Jos Bolscher en Gerrit Rikhof en over de tijd waarin de meerderheid van de huidige selectie nog geboren moest worden. Sindsdien pendelt Rood Zwart met enige regelmaat tussen derde en vierde klasse-niveau met een negatieve uitschieter in 2013 die het jaar erop zeer snel en overtuigend werd hersteld.

De wedstrijd van aanstaande zondag wordt begonnen om 14.00 uur met de aftrap door pupil van de week Cesar Kuipers met de wedstrijdbal die deze keer is aangeboden door Restaurant Watermolen Bels. Het fluitsignaal is daarbij afkomstig van arbiter Rakers uit Denekamp. Het beheer van het clubgebouw is in handen van Amber Hamse en Hanneke Scholten Linde, daarbij ondersteund door Jacko Niemeyer en Jochem Houwing, terwijl Rick Haarhuis de afsluiting verzorgt. Voor de overige seniorenteams staan er op zondag 21 oktober geen wedstrijden geprogrammeerd.