Vasse bindt LAP met 5-1 aan de zegekar

Voor de blauw-witten was het de wedstrijd van de waarheid; aanhaken met de middenmoot of rechtstreeks in degradatiegevaar te belanden. Het eerste kwartier was LAP optisch sterker door met name enkele plaagstoten van Carlos Sanchez Torres, die op een bepaald moment vier spelers van Vasse het nakijken gaf. Vasse schakelde een tandje bij en Erik Rijsman schoot na ruim een kwartier rakelings over. Na dit waarschuwingsschot gaf Daan Haarhuis vervolgens een geweldige steekpass op Erik Rijsman, die prachtig afrondde. Bij de eerstvolgende aanval schoot Daan Haarhuis rakelings langs. Doordat Vasse het spel dicteerde, probeerde LAP met fysieke middelen de bakens te verzetten. Een vrije trap van Rik Wiefferink werd door Mert Turkeri, de sluitpost, uitstekend onschadelijk gemaakt. En LAP drong vervolgens wel aan, maar het lukte niet erg. Op slag van rust verzilverde Randy Pegge een goed genomen cornerbal van Rik Wiefferink en vervolgens werd de warme thee opgezocht. De tweede helft een zelfde spelbeeld, waarin Vasse de lakens uitdeelde met als gevolg, dat Erik Rijsman 3-0 kon laten aantekenen na een mooie steekbal vanuit het middenveld. Vrij snel daarna scoorde invaller Gerrit Spin 1-3 en zette LAP aansluitend druk. Maar dat pakte anders uit, want Len Veelers wist uit een corner van Stefan Weersink 4-1 te scoren en daarmee was eigenlijk de wedstrijd gelopen, ware het niet dat de Vassenaren zich soms de mindere moesten erkennen in fysieke duels. Met enkele knappe reddingen hield keeper Jasper Brunninkhuis vervolgens zijn doel schoon. LAP probeerde op die manier de wedstrijd te kantelen, maar oefenmeester Mark Bolink greep in en wisselde Len Veelers voor good-old Rob Wenneger en Rick Haarhuis voor Rudolf Wigger. Vasse hervond zich weer en het slotakkoord was voor Daan Haarhuis, die een prachtige voorzet van Rudolf Wigger verzilverde. Al met al een terechte overwinning, met name voor de weinige koukleumende supporters, die na het eindsignaal van de soeverein leidende arbiter W.Kruit uit Wijhe de warme kachel opzochten.

Voor komende zondag is er door de KNVB geen competitieprogramma ingepland vanwege carnaval. Op zondag 5 maart zijn voorlopig onderstaande inhaalwedstrijden vastgesteld:

Uitwedstrijden                                      aanvang
DSVD 4 ─ SV Vasse 3                       10.45 uur

Thuiswedstrijden                                aanvang
SV Vasse 1 ─ SC Overdinkel 1       14.00 uur
SV Vasse 4 ─ La Première 5          10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Paul Pipers (ochtend) en het paar Truus en Gerard Pegge (middag), terwijl Rick Haarhuis verantwoordelijk is voor de afsluiting. Tijdens de wedstrijd van het eerste elftal is de ondersteuning afkomstig van Rick Lansink en Frank Voshaar.