Vasse geeft voorsprong in de tweede helft uit handen

Vasse heeft zondagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen RSC uit Rossum. Vasse kwam na 30 minuten al op een 2-0 voorsprong, maar wist dit in de tweede helft niet vast te houden.

RSC sneed al in de 1e minuut door de defensie van Vasse. Kenneth Schuurman kwam goed zijn doel uit en wist een achterstand te voorkomen. Vasse kwam hier na beter in de wedstrijd en na 10 minuten kwamen de blauwhemden op een 1-0 voorsprong. Stefan Weersink ging vrij op de keeper af maar stiftte de bal op de paal. Max Geerdink Johannink was het scherpst en tikte de rebound binnen. Vasse bleek in deze fase feller dan RSC en na 30 minuten zorgde Daan Haarhuis voor de 2-0. Jordy blankenvoort kwam goed mee opzetten, leverde een perfecte voorzet af en Daan Haarhuis kopte de bal knap tegen de touwen. Een smetje op dit doelpunt was dat Daan Haarhuis met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten.

De tweede helft drukte RSC de blauwwitten terug. Na 60 minuten kreeg de club uit Rossum een vrije trap rond 20 meter van het doel. Roy Davina wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal strak in de winkelhaak. In de 75e minuut kwam RSC op gelijke hoogte. Stefan Weersink kreeg de bal zeer onfortuinlijk tegen de hand en RSC kreeg een penalty. Opnieuw wist Roy Davina wel raad met deze kans en schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen. Beide teams creëerden hierna weinig en de scheidsrechter floot af met een 2-2 eindstand.

Komende zondag is er voor het eerste elftal geen wedstrijdprogramma. Het (inhaal)programma voor de overige teams van SV Vasse ziet er de komende week als volgt uit:

Uitwedstrijden aanvang
Bornebroek 2 SV Vasse 2 (zondag 5-5) 10.00 uur
UW W. 7 SV Vasse 3 (zondag 5-5) 09.00 uur
MVV’29 9 SV Vasse 4 (woensdag 1-5) 20.00 uur
Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 3 Stevo 8 (donderdag 2-5) 19.00 uur
SV Vasse 4 Fleringen 3 (zondag 5-5)  10.00 uur
SV Vasse VE1 Heracles VE1 (woensdag 1-5)  19.45 uur

Het beheer van het clubgebouw is komende woensdag in handen van Frank Voshaar, en op de donderdagavond is dat bij Johan Rikmanspoel. Op zondag 5 mei staat Sandra Bouhuis ingeroosterd, terwijl Piet Franke dan verantwoordelijk is voor de afsluiting.