Vasse pakt thuis een punt na een spectaculair duel.

Op deze zondag stond de thuiswedstrijd tegen sportclub Overdinkel op het programma. Jordy Blankenvoort viel afgelopen donderdag met een blessure uit, daardoor begon Tom Wiefferink op de rechtsback positie en begon Rudolf Wigger op linksback.

De blauwwitten begonnen goed aan de wedstrijd en na 12 minuten was er al de eerste kans voor Len Veelers, zijn inzet werd nog net door de keeper aangeraakt. De eerste kans voor de tegenstander kwam na 18 minuten en was ook meteen raak. Een inzet werd losgelaten door doelman Brunninkhuis, de verdediging gaf niet thuis en Dennis Stoffels tikte de bal van dichtbij binnen. De volgende actie kwam van Erik, hij schoot op doel en de keeper tikte net over. Vlak voor rust kwam alsnog de gelijkmaker, het was Chiel Veer die met zijn chocoladebeen de bal in de linker kruising schoot, die gelijkmaker bleek ook direct de ruststand.

In de 2e helft kwamen de Vassenaren scherp uit de startblokken. Daan Haarhuis die vandaag de hoofdrol speelde kwam over rechts door, zette de bal met links voor maar door de curve die er aan zat belandde de bal in de linker kruising waardoor het 2-1 werd. Vasse ging door en niet veel later onderschepte Tom Wiefferink de bal op het middenveld, hij zag de keeper ver voor het doel staan en lobte de bal er overheen maar helaas belandde de bal op de deklat. Doordat de Vassenaren de voorsprong niet uit breiden viel de bal in een scrimmage helaas alweer aan de andere kant in het net. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer waren er soms harde tackles aan beide zijde en beleefde de scheidsrechter niet zijn gemakkelijkste middag. Vasse ging door, Stefan werd gevloerd in het zestien meter gebied maar de scheidsrechter zag er niks in. Een kwartier voor tijd een prima vrije trap van Rik Wiefferink welke werd binnengekopt door Daan Haarhuis waardoor de stand weer op 3-2 stond. Drie minuten later wordt er een overtreding begaan op Len Veelers, de tegenstander speelt door en een lange bal vanaf links wordt verkeerd ingeschat door doelman Brunninkhuis en de 3-3 is een feit. Vasse gaf nog steeds niet op en vlak voor tijd kon zelfs een speler van Overdinkel nog vroegtijdig douchen. In blessuretijd nog een prima actie van Stefan maar zijn voorzet vanaf rechts wordt door de inlopende spelers gemist waardoor er uiteindelijk een eindstand van 3-3 op het scorebord stond. De blauwwitten hebben vandaag keihard gewerkt maar vooral bij vlagen goed voetbal op de mat gelegd en met deze spirit biedt dit perspectief voor de komende wedstrijden.

Ook aanstaande zondag wordt er een thuiswedstrijd gespeeld als Sportlust Vroomshoop op bezoek komt. De promovendus pakte in het afgelopen najaar nog regelmatig een driepunter mee waardoor er geen direct degradatiegevaar dreigt, maar na de jaarwisseling lijkt er toch een klein kinkje in de kabel te zijn gekomen bij de ploeg van vertrekkend trainer Roy Bouck. Terugkijkend naar de heenwedstrijd was er sprake van een gelijk opgaande confrontatie maar bracht het gebrek aan scorend vermogen bij de Vassenaren uiteindelijk de 1-0 zege bij de geelblauwe formatie uit het veenkoloniale kanaaldorp.

Onder leiding van scheidsrechter A. ter Heurne zal de aftrap op sportpark ’t Lankamp worden verricht door pupil van de week Jurre Meijer, met de wedstrijdbal die deze keer is aangeboden door Hotel Bistro Grand Café Tante Sien.

In aanloop naar het zondagse competitieprogramma speelt het 3e elftal op vrijdag 10 maart de onlangs uitgestelde competitiewedstrijd in en tegen Reutum 3, aanvang 19.30 uur. Voor het tweede elftal wordt op korte termijn een oefentegenstander gezocht zodat ook de wisselspelers van het eerste elftal nog voldoende speelminuten kunnen maken.

Het wedstrijdprogramma voor zondag 12 maart luidt als volgt:

Uitwedstrijden                                  aanvang:

Luctor 4 ─ SV Vasse 4                  10.45 uur
RKSV VE1 ─ SV Vasse VE1         10.00 uur

Thuiswedstrijden                            aanvang:

SV Vasse 1 ─ Sportlust 1              14.00 uur
SV Vasse 3 ─ De Tukkers 7        10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is in handen van Bennie Lansink (ochtend) en het duo Gerdie en Alwie Geers (middag), terwijl Tom Wiefferink verantwoordelijk is voor de afsluiting. Tijdens de wedstrijd van het eerste elftal is er ondersteuning ingeroosterd van Gijs Schutte en Dick Lansink.