Vasse verliest de derby tegen Kosc

Vasse heeft vandaag verzuimd om de koppositie te pakken op bezoek bij Kosc. De Vassenaren kwamen nog op voorsprong maar gaven de wedstrijd in de laatste 5 minuten weg.

In de eerste helft had Kosc het meeste balbezit, maar dit leidde niet tot echt gevaarlijke momenten voor het Vasserse doel. Vasse kon wel een aantal keer gevaarlijk worden maar kon de trekker niet overhalen.

In de tweede helft ontbrandde het duel volledig. Vasse kwam na 50 minuten op voorsprong door een doelpunt van Sam Haarhuis. Wat volgde was een spelbeeld waarbij Vasse er nog moeilijk uit kon komen en het spel veel stil door het harde spel van beide kanten. Vasse leek na 70 minuten op een 2-0 voorsprong te komen, maar een schot van Sam Haarhuis spatte uiteen op de paal. Kosc bleef drukken en werd steeds gevaarlijker. In de 85e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Kosc en niet veel later volgde ook de 2e goal van Kosc nadat een bal niet goed werd verwerkt achterin. Vasse probeerde nog door optimistisch spel de gelijkmaker te maken, maar het werd niet meer gevaarlijk. De blauwwitten verliezen hierdoor haar eerste wedstrijd van het seizoen en bezet nu de 3e plek.

Volgende week zondag staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma, en dat is een hele bijzondere. De tegenstander heet dan namelijk SV Almelo, en dat team staat dit seizoen onder leiding van Thijs Houwing die zijn voetbalopleiding natuurlijk begon in het blauwwitte tenue van SV Vasse. Na diverse omzwervingen in het prof- en amateurvoetbal is hij na een korte “stageperiode” bij de Veteranen zover gekomen om een eigen team te kunnen leiden. Alle trouwe volgers worden opgeroepen om al vroeg naar het sportcomplex aan de Koedijk in Almelo af te reizen. De wedstrijd zal namelijk vanaf 12.30 uur worden voorafgegaan door een voorwedstrijd tussen de JO9-1 teams van beide verenigingen.

Het wedstrijdprogramma voor SV Vasse op zondag 13 oktober luidt als volgt:
Uitwedstrijden aanvang
Almelo 1 SV Vasse 1 14.00 uur
Luctor et Emergo 4 SV Vasse 2 VERVALT
KOSC 7 SV Vasse 3 11.00 uur
Rigtersbleek VE1 SV Vasse VE 09.30 uur
Thuiswedstrijden  aanvang
SV Vasse 4 STEVO 8 10.00 uur
Het beheer van het clubgebouw is in handen van Judith Voshaar, terwijl Daniël Bolscher de afsluiting verzorgt.