Vasse verliest de uitwedstrijd tegen Rood Zwart

Vasse heeft de uitwedstrijd tegen Rood Zwart in Delden met 2 – 1 verloren. Vasse raakte 4(!) keer het aluminium en liet de nodige kansen onbenut. Rood Zwart was wel scherp voorin en kan drie punten bijschrijven.

Vasse begon met goede intenties aan de wedstrijd en creëerde in de 1e 20 minuten 4 goede kansen maar wist niet te scoren. Rood Zwart kwam er sporadisch uit en maakte uit een counter de openingstreffer. De scheidsrechter vond dat de bal via de onderkant van de lat over de lijn was geweest. De 22 spelers op het veld waren allen verbaasd maar het stond wel 1 – 0 voor de club uit Delden. Vasse kreeg in de 30e minuut een strafschop nadat Daan Haarhuis werd neergehaald. De keeper stopte de inzet van Randy Pegge, echter was Len Veelers scherp en schoot de rebound binnen.
Vlak voor rust kwam Rood Zwart opnieuw op voorsprong nadat de spits de bal over de uitkomende Kenneth Schuurman schoot.

De tweede helft creëerde Vasse nog een goede kans via Daan Haarhuis en Jordy Blankenvoort schoot nog op de lat. Rood Zwart had de wind in de rug zocht veelvuldig de spits waardoor het een aantal keer gevaarlijk werd. Beide ploegen wisten de tweede helft niet meer te scoren en Vasse weet opnieuw niet te winnen.

Komende zondag staat er weer eens een thuiswedstrijd op het programma, als er wordt aangetreden tegen de scherpschutters van Sportlust Vroomshoop. In de heenwedstrijd werd er een duidelijke maar toch wel geflatteerde 4-0 nederlaag geleden. De geelblauwe formatie van trainer Job Lamberink wist destijds op cruciale momenten in de wedstrijd te scoren en liet de Vassenaren met een dubbel gevoel achter. Het spel beloofde meer, maar de uitslag leek kansloos. Het spreekt voor zich dat de intentie nu zal zijn om de punten binnenshuis te houden. Onder leiding van arbiter Rakers zal pupil van de week Ties Hamse de aftrap verrichten, waarbij hij gebruik mag maken van één van de wedstrijdballen die deze keer zijn geschonken door Erve Nejhoes Mander en Gasterij De Smid te Lattrop.

Het volledige programma voor de seniorenteams van SV Vasse is op zondag 17 maart als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
MVV’29 9 SV Vasse 4 09.00 uur
EMOS VE1 SV Vasse VE1 09.30 uur
Thuiswedstrijd aanvang
SV Vasse 1 Sportlust Vroomshoop 1 14.00 uur
SV Vasse 2 TVC’28 4 10.00 uur
SV Vasse 3 Stevo 8 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is zondagochtend in handen van Bennie Lansink waarbij hij na de middag wordt afgelost door Luci Kamphuis. De ondersteuning komt dan van Luuk Weersink en Han Damhuis, terwijl Tom Wiefferink de afsluiting doet.