Vasse verliest van effectief Saasveld

Nadat er een minuut stilte werd gehouden vanwege het overlijden van Jos Weersink werd er afgetrapt voor de wedstrijd tegen Saasveldia. Trainer-coach Bolink moest vandaag vanwege meerdere blessures beroep doen op de keeper Brian Kop, hij mocht met zijn 43 jaar het doel van Vasse verdedigen.

De blauwwitten begonnen fel aan de wedstrijd, daarentegen had Saasveldia meer balbezit. Na een kwartier spelen kwam Vasse via Stefan Weersink over de rechterflank, zijn strakke voorzet werd van dichtbij binnengetikt maar de doelman van Saasveldia pareerde de bal op katachtige wijze uit het doel. De mannen uit Saasveld kregen de eerste grote kans na een halfuur spelen, een speler slalomde door de defensie van Vasse en zijn inzet ging via de buitenkant paal naast. Niet veel later was het wel raak voor de mannen uit Saasveld, nadat de bal achterin niet goed werd weggewerkt werd de bal vlak voor het doel binnen getikt, met deze 0-1 tussenstand werd ook gerust.

Na rust een feller Saasveldia, de gasten hadden het beter staan en de Vasser formatie kwam er slecht sporadisch doorheen. Een kwartier voor het einde werd een goed uitgevoerde counter doeltreffend afgerond en stonden de vassenaren met 0-2 achter. Vasse kreeg nog wel een paar kleine kansjes voor Len en Daan maar er werd deze middag niet gescoord door Vasse. Dat het op het laatst nog 0-3 en zelfs nog een 0-4 werd is voor de statistieken en is licht geflatteerd. Er werd vanmiddag weer keihard gewerkt, maar Saasveldia was vanmiddag sterker, maar vooral effectief.

De komende tegenstander is Sportlust Vroomshoop, en die ploeg lijkt zo op het oog meer 4e klasse waardig dan twee seizoenen geleden toen ze uiteindelijk vrij kansloos degradeerden. Onder leiding van trainer Roy Bouck werd vorig seizoen de titel gepakt na een beslissingswedstrijd tegen Ulu Spor. Met steunpilaar Tom Uitzetter in het doel en de gebroeders Spoor, die wekelijks tot de uitblinkers horen, zijn ze nu een geduchte tegenstander voor de formatie van Mark Bolink.

Hopelijk zijn bij de blauwwitten de recent ontstane blessuregevallen weer genezen, en anders kan er altijd nog een beroep worden gedaan op de mannen van het tweede elftal die komende zondag vrij zijn i.v.m. het wegvallen van de wedstrijd tegen La Première.