Vasse wint ook van Langeveen en bekert verder

Vasse heeft een goede voorbereiding gekend door in de 3 bekerwedstrijden te winnen van Vilsteren, Balkbrug en Langeveen. In Vilsteren werd het door doelpunten van Sam Haarhuis en Daan Haarhuis 0-2. Thuis tegen Balkbrug wisten de blauwwitten 4 keer het net te vinden. Daan Haarhuis scoorde twee keer en ook Sam Haarhuis en Tim Dierink kwamen op het scorebord. Doelman Loet Hannink moest nog wel één keer vissen en daarmee eindigde het duel in een 4-1 overwinning voor de Vassenaren.

In de laatste bekerwedstrijd tegen Langeveen zou de winnaar doorbekeren. Vasse kwam al  in de 25e minuut met tien man te staan door een handsbal van doelman Loet Hannink. Toch wist Vasse met 0-1 te winnen door een doelpunt van Stefan Weersink in de 37e minuut. Door deze overwinning zijn de blauwwitten voor het derde jaar op rij door naar de tweede ronde.

Komende zondag start de competitie in de 4e klasse A met een uitwedstrijd tegen het Enschedese EMOS, dat al weer enkele jaren onder leiding staat van oud-prof Clemens Zwijnenberg. Het is al weer 30 jaar geleden dat men elkaar in competitieverband is tegengekomen. De laatste jaren draaiden de rood-witten mee in het linker-rijtje in de 4e klasse B, met regelmatig een periodetitel.

Voor de bezoekers geldt dat ze hopelijk gevrijwaard blijven van al te veel blessures en/of schorsingen aangezien de samengestelde selectie vrij krap bezet is. Hoe oefenmeester Mark Bolink het missen van de geschorste Tom Wiefferink en de langdurig geblesseerde Tijmen Reinerink gaat oplossen, is één van de vele vragen waarmee de hondstrouwe achterban zich bezig houd. De aftrap op het sportcomplex aan de Dr. Zamenhoflaan is om 14.00 uur, waarbij de wedstrijd zal worden geleid door E.J. Volmer.

Het volledige programma voor de senioren luidt op zondag 22 september als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
EMOS 1 SV Vasse 1 14.00 uur
KOSC 7 SV Vasse 4 11.00 uur
Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 2 STEVO 5 10.00 uur
SV Vasse 3 STEVO 8 10.00 uur

De competitiestart van SV Vasse VE1 heeft afgelopen zondag al plaatsgevonden met een vooruit gespeelde uitwedstrijd tegen Quick’20 VE1.

Het beheer van het clubgebouw is deze keer in handen van Bennie Lansink, terwijl Mark Boerrigter de afsluiting verzorgt.