Vasse wint seizoensouverture van Emos

Vasse heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen, op bezoek bij emos werd het 2-3 voor de Vassenaren.

In het begin van de wedstrijd leek Vasse de bovenliggende partij, maar na een kwartier spelen was het Emos dat het heft in handen nam. Emos kreeg goede kansen op de openingstreffer, maar ook Vasse had bij een uitbraak de 0-1 op de voet. Na 40 minuten spelen kwam Emos dan toch op voorsprong, een voorzet van de zijkant werd bij de tweede paal knap binnengekopt.

De tweede helft tapte Vasse uit een ander vaatje en dit resulteerde na 65 minuten spelen in de 1 -1 van Len Veelers na een goed aangesneden vrije trap van Rudolf Wigger. Vasse kon niet lang van de gelijkmaker genieten, na 70 minuten spelen kwamen de Enschedeërs uit een vrije trap weer op voorsprong. Vasse bleef geloven in een goed resultaat en na 77 minuten scoorde Daan Haarhuis de 2 – 2. In de 87e minuut werd Sam Haarhuis diepgestuurd, waar hij in de eerste helft bij een 1 op 1 situatie niet wist te scoren, maakte hij het nu op een beheerste manier af. Vasse bleef in de laafste minuten knap overeind en kan al na 1 wedstrijd 3 punten bijschrijven.

Het wedstrijdprogramma zal komende zondag worden voortgezet met een thuiswedstrijd tegen De Tubanters, een tegenstander die nog bekend is van twee seizoenen geleden. De selectie van de Enschedese vereniging uit 1897 staat voor het eerst onder leiding van Martijn Misana, de laatste jaren succesvol oefenmeester in Buurse. Na een jarenlang verblijf in de hogere sferen van het amateurvoetbal zijn de ambities wat bijgesteld, en is het doel van dit jaar een top zes positie op de ranglijst.

De wedstrijd wordt gefloten door de heer A.G.J. Westerhof, en zal zoals gebruikelijk worden begonnen met  een aftrap door de pupil van de week en dat is deze keer Len Spalink van VMC JO9-1. De wedstrijdbal is daarvoor beschikbaar gesteld door de kersverse hoofdsponsor van SV Vasse, Bouwbedrijf Scholte op Reimer uit Vasse.

Het volledige programma dat voor de senioren van SV Vasse is vastgesteld voor zondag 29 september, luidt als volgt:

Uitwedstrijden aanvang
MVV’29 4 SV Vasse 2 10.45 uur
MVV’29 7 SV Vasse 3 (don 26-9) 19.00 uur
Thuiswedstrijden aanvang
SV Vasse 1 De Tubanters 1 14.00 uur
SV Vasse 4 La Première 4 VERVALLEN
SV Vasse VE1 Saasveldia VE1 10.00 uur

Het beheer van het clubgebouw is ’s ochtends in handen van Tonny Rolefes, na de middag afgelost door Gerdie en Alwie Geers. De extra hulp komt dan van Jim Arends en Tom Bekhuis, terwijl Max Geerdink Johannink de afsluiting verzorgt.