Veteranen SV Vasse op drempel van kampioenschap?

Sinds het vorige wedstrijdverslag hebben de veteranen van SV VASSE 6 punten mogen bijschrijven. Allereerst werd op zondag 30 april een verzwakt de Tukkers aan de zegekar gebonden. De Tukkers had slechts de beschikking over 11 wedstrijdfitte spelers, daartegenover stond bij SV VASSE de terugkeer van Thijs Houwing. SV VASSE wist voor rust al 4x het net te vinden en met name de 4e treffer was ongekende schoonheid. Een aanval uit het spreekwoordelijk boekje met als eindstation Tom Hilberink. Dienstdoende arbiter Rijsman besloot na een half uur spelen om te fluiten voor de rust. Na rust liep de score in rap tempo op. Bij de 10e treffer in de 70e minuut vond de arbiter het genoeg en daar waren beide elftallen het ook mee eens.

De andere overwinning werd geboekt op de regerend kampioen vc Fleringen. Deze wedstrijd werd reeds door de week gespeeld, aangezien beide elftallen op zondagmorgen personele problemen hadden i.v.m. de 1e Heilige Communie in beide kerkdorpen. Beide elftallen vulden hun selectie aan met veteranenwaardige spelers. Dit betekende dat Jochem Houwing de positie in de spits in nam in plaats van zijn broer Thijs en Walter Kemna de geblesseerd geraakte Wilfried Bossink kon vervangen. SV VASSE speelde sterk en wist vc Fleringen op de eigen helft terug te dringen. Vincent Voshaar eiste deze wedstrijd een hoofdrol op met enkele assists en een schitterend doelpunt.  SV VASSE bleek uiteindelijk met 1-4 te sterk en keerde met 3 belangrijke punten terug naar Vasse.

Met nog 4 duels te gaan hebben de Vassenaren een voorsprong van 6 punten op Rigtersbleek. Tevens hebben de Vassenaren een wedstrijd minder gespeeld. Deze week staat op donderdagavond 11 mei de thuiswedstrijd tegen opnieuw vc Fleringen op het programma. Mochten de Vassenaren winnen dan kan zondag 14 mei bij winst de kampioensvlag gehesen worden. U wordt voor beide wedstrijden van harte uitgenodigd. De wedstrijd tegen vc Fleringen begint om 19.30u, terwijl op zondagmorgen reeds om 9.00u wordt afgetrapt tegen DTC’07. Deze wedstrijd is ook op ’t Lankamp.